N'LICIOUS

Assalamualaikum dan Hai semua...

Hari ni kita nak cerita tentang satu produk baru daripada SHOM, which is N'licious.. Haa..Nama dia je pon dh bunyi mcm sesuatu yg sedap kann..
Jom kita tengok rupa N'licious ni dulu


APA ITU N'LICIOUS?

N'licious adalah sejenis campuran minuman botani buah-buahan dan sayur-sayuran dengan Enzim. 

N'licious  dirumus khas dengan 118 jenis buah-buahan, sayur-sayuran, herba dan cendawan. Wahh..banyak kan..

Enzim yang digunakan juga adalah enzim yang berkualiti tinggi yang diimport dari Taiwan. 



APA ITU ENZIM DAN KENAPA ENZIM PENTING UNTUK KITA?

Enzim terlibat sebagai pemangkin atau booster dalam setiap proses biologi dalam badan manusia seperti proses metabolismepenyerapan khasiat makanandetoksifikasipencernaan dan sebagainya. 

Maksudnya, jika badan kita kekurangan enzim tertentu, maka proses biokimia dalam badan kita tak dapat berjalan dengan baik kerana tak adanya pemangkin atau booster tersebut. 

Jom kita tengok sikit contoh keadaan bila enzim ni berkurang

Contoh 1 - Enzim amylase di dalam air liur untuk proses pencernaan

Makanan yang belum betul2 lembut dan dipaksa untuk dicernakan akan membuatkan organ pencernaan kita terpaksa berkerja dengan lebih keras untuk mencerna makanan-makanan tersebut. 

Jika benda ni berterusan, lama-lama fungsi organ pencernaan kia akan menurun dan mengakibatkan saluran pencernaan tersumbat! Enzim amylase tu lah sebenarnya yang akan membantu untuk mencerna makanan dari dalam mulut supaya makanan lebih lembut dan lebih senang dicerna. Gitu lah lebih kurangnya..

Contoh 2 - Kekurangan enzim untuk proses penyerapan khasiat makanan

Jika enzim yang diperlukan untuk menyerap khasiat makanan berkurang, maka daripada makanan berkhasiat yang kita duk makan, mungkin dalam 20% sahaja khasiatnya yang berjaya diserap. Another 80% tu akan terbuang gitu je.. 

Let say kita consume supplement untuk kecantikan kulit. Kalau tak ada bantuan daripada enzim ni, mungkin sikit je khasiat daripada supplement tu yg badan kita berjaya serap. Yang selebihnya akan dibuang. So supplement yang kita duk makan tu mungkin nampak macam xde effect dekat muka kita. Atau mungkin jugak ada kesan, tapi lambat. Membazir je kan beli supplement mahal-mahal, tapi tadak kesan. Berbanding dengan orang yang kandungan enzim dia tinggi, % khasiat makanan yang berjaya diserap tu lebih tinggi. Means, mungkin dia hanya perlu consume 2 3 kali je supplement tu, tapi dah boleh nampak kesan dia..

Haaa..nampak tak betapa pentingnya fungsi Enzim ni dalam memangkin proses bilogi badan kita. 


Actually, bila umur semakin meningkat, Enzim semulajadi yang terdapat dalam badan kita akan semakin MEROSOT! 

MACAM MANA NAK GANTI BALIK ENZIM YANG DAH MEROSOT? 

Pengambilan enzim dalam makanan adalah sangat terhad, sebab enzim hanya wujud dalam makanan mentah. Pengoksidaan makanan yang berlaku masa penyimpanan dan pemanasan semasa memasak kebanyakannya menyebabkan enzim yang ada akan musnah.



So, sebagai ganti, N'licious adalah pilihan yang tepat untuk menggantikan enzim-enzim yang makin berkurang dalam badan kita!

  • Kaya dengan enzim yang penting untuk setiap individu
  • Kelazatan yang ternyata hebat (kan dah kata, namanye saje dh bunyi mcm sedap kan)
  • Menggunakan teknologi fermentasi 3 peringkat yang maju untuk mengekalkan kebaikan setiap ramuan.
  • Dirumus khas dengan 118 jenis buah-buahan, sayur-sayuran, herba dan cendawan
  • Mengandungi semua 5 warna yang kita perlukan dalam diet pelangi harian kita


MACAM MANA N'LICIOUS BOLEH BANTU 

  • Membantu memperbaiki dan mengatasi sistem pencernaan
  • Membantu meningkatkan penyerapan optimum nutrisi dalam badan
  • Membantu membekalkan sumber Fitonutrien
  • Membantu memecahkan karbohidrat, protein dan lemak secara efektif



So bagi yang nak dapatkan N'licious boleh whatsapp cecepat ye.. Normally yang whatsapp memang kita bagi special price la ;)


WhatsApp
013-5919520


Love,
Munirah




No comments:

Post a Comment