MIN KAFFE

MIN KAFFE DAN GARLIC


Pernah dengar Set Perut Kempis? Yer, sebenarnya Min Kaffe + Garlic tablet ni memang dah famous dengan nama Set Kempis Perut. Kalau kat IG, boleh search hashtag #SetPerutKempis. Meriah u ols. Viral sangat.
So apa yang special sangat Set Perut Kempis Meletop ni? Kombinasi Kopi Tanpa Gula diperkaya dengan Garam Buluh Korea dengan Kebaikan Bawang Putih yang memang power buang angin dan lancarkan pengaliran darah. Ramai dah yang cuba amalkan dan dapat hasil yang terbaik!
Hasilnya… Dah macam-macam Testimoni keluar lepas customer guna Set Perut Kempis Min Kaffe dan Garlic ni. Nak cerita satu-satu panjang, jadi u ols baca jer lah printscreen kat bawah ni.





HARGA MIN KAFFE + GARLIC

Harga Official Pasaran bagi sekotak Min Kaffe ialah
RM33 (Semenanjung)RM35 (Sabah, Sarawak)
Harga Official Pasaran bagi sekotak Garlic Tablet ialah
RM44 (Semenanjung)
RM46 (Sabah, Sarawak)
Untuk pembelian 6 Set Kempis dan ke atas, layak dapat harga borong.
Untuk Harga Istimewa KHAS untuk blog reader Saya, boleh Whatsapp / SMS /  “MinKaffe+Garlic” kepada 013-5919 520

Munirah
013-5919 520




HARGA MIN KAFFE

Harga Official Pasaran bagi sekotak Min Kaffe ialah

RM33 (Semenanjung)
RM35 (Sabah, Sarawak)

Untuk pembelian 12 kotak dan ke atas, layak dapat harga borong.
Untuk Harga Istimewa KHAS untuk blog reader saya, boleh Whatsapp / SMS  “MinKaffe” kepada 013-5919 520
Kami dah jual Min Kaffe ni seluruh Malaysia dan juga antarabangsa Singapura dan Brunei.

ORDER MIN KAFFE SEKARANG!

Whatsapp / SMS  “MinKaffe” kepada 013-5919 520



MIN KAFFE MURAH!!



Assalamualaikum and Hi semua :)

Hari ni saya nak share dgn u all about may favourite coffee since last June.
Nama lama dia Mineral Coffee. Tapi nama baru dia Min Kaffe


At first saya try Min Kaffe ni sebab nk tambah susu badan, since masa tu baby boy saya baru berusia 6bln. Then lepas try dlm beberapa hari, saya terperasan something. Sebelum ni memang saya ada masalah pembuangan..Tapi since amalkan Min Kaffe, proses pembuangan berjalan lancar. Memang lawas!

Sebelum tu jugak saya memang ada amalkan makan supplement untuk tambah susu badan. Tapi sejak amalkan Min Kaffe, memang dah lama x pandang supplement tu. Hee..boleh breastfeed baby tanpa masalah sampai hari ni. Memang stok mencukupi sentiasa. Syukur Alhamdulillah. 

Lagi satu yang buat saya kagum dengan Min Kaffe ni, walaupon saya hanya minum 1 sachet masa breakfast, tp saya blh kekal bertenaga sampai malam. Kalau dulu,belum pukul 9 malam pon dah flat skali dengan anak. Tak sempat tengok tv, tv yang tengok saya. Sekarang boleh berjaga sampai tgh malam. So, lepas anak tidur, boleh la kemas-kemas apa yang patut. And pagi esoknya boleh bangun awal utk prepare breakfast lg. Kalau tak, lemau je badan. Thanks to this coffee, kembali rasa berguna sbg ibu dan isteri. Hahaha..

Antara kebaikan-kebaikan lain Min Kaffe adalah:


1- ANTIPENUAAN – agen antioksida yang baik.
2- MENGAWAL PH BADAN, boleh menuetralkan toksin berasid
dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,
kolestrol dan lain-lain.
3- MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit
jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, migraine,
kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
4- MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti gastrik,
ulser perut, masalah usus,buasir sembelit, juga sebagai
diet yang ekonomi.
5- Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
6- Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
7- Memberi TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.




Kalau anda peminum tegar kopi 3-in-1, adalah sangat2 recommended untuk anda bertukar kepada Min Kaffe.
Just sharing sikit info pasal minuman 3-in-1


Okay okay. Now kita tengok pulak testimoni2 yg dah terkumpul sejak sekian lama ttg Min kaffe ni:-


Kelebihan MIN KAFFE berbanding kopi lain:

- tidak mengandungi gula tambahan. sgt sesuai utk pesakit kencing manis
-Tidak mengandungi kolestrol!
- Aroma biji kopi Robusta yg menyegarkan!
-Mengandungi garam buluh yg diimport dari Korea yg dikilangkan oleh satu-satunya syarikat yg diiktiraf!

Nak order boleh terus Whatsapp 013-591 9520

Harga RM33(SM)/RM36(SS)
*tidak termasuk Pos






Min Kaffe adalah minuman kopi bergaram buluh yang TERBUKTI dapat mengurangkan risiko penyakit2 kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan migraine.

Kandungan utama Min Kaffe adalah biji kopi robusta dan garam buluh yang di ambil dari air laut di pantai barat Korea, yang mana airnya tidak tercemar.
Garam Buluh ini mengandungi sumber magnesium dan 76mineral lain yg diperlukan oleh tubuh badan kita.

 

CAFFEINE
Berbanding dengan kebanyakan kopi yang berada dipasaran, kandungan kaffein didalam MinKaffe adalah jauh lebih rendah. Sekitar 3% sahaja. Itula sebabnya, pesakit migraine juga boleh mengambil MinKaffe.

GULA
MinKaffe tidak mengandungi gula, sebaliknya menggunakan ASPARTAME sebagai pemanis. Itulah sebabnya MinKaffe selamat untuk pesakit diabetis.

ASPARTAME adalah salah satu daripada artificial sweetener yang paling popular di pasaran. Ianya banyak digunakan dalam makanan terutamanya makanan “DIET”.

Walaupon ada kontroversi mengatakan ASPARTAME boleh memberi “kesan buruk” kepada kesihatan, malangnya setelah test dilakukan secara meluas, sehingga sekarang tiada kesepakatan dicapai utk mengesahkan dakwaan tersebut.

ASPARTAME juga mendapat kelulusan daripada:
·         Food and Drug Administration (FDA)
·         United Nations Food and Agriculture Organization
·         World Health Organization
·         American Heart Association
·         American Dietetic Association


AMARAN: TIDAK SESUAI UNTUK FENILKETONURIK!

Di bahagian belakang stick/sachet MinKaffe ada ditulis MinKaffe tidak sesuai untuk pesakit Phenylketonurics.

Phenylketonurics/phenylketonuria adalah satu keadaan dimana seorang pesakit itu mempunyai kandungan phenylalanine  yg terlalu tinggi didalam darah mereka. Pesakit ini tidak mampu untuk memproses phenylalanine dengan baik.

Jika anda salah seorang dari pesakit phenylketonurics, aspartame boleh menjadi ‘high toxic’ kepada anda kerana aspartame mengandungi aspartic acid dan phenylalanine.
Pengambilan aspartame akan menyebabkan kandungan phenylalanine didalam badan pesakit terus meningkat.

Phenylalanine adalah amino acid penting yang terdapat didalam makanan sumber protein seperti daging, ikan, telur dan produk tenusu.  
Sekiranya anda tidak mengalami alahan terhadap makanan yang disebutkan diatas, boleh dikatakan anda bukanlah pesakit phenylketonurics/phenylketonuria.

MAGNESIUM

Min Kaffe juga kaya dengan elemen surih seperti magnesium, zat besi dan kalsium yang terdapat didalam garam buluh.

Magnesium adalah diperlukan untuk membantu penyerapan kalsium dalam badan.

Selain itu, magnesium juga penting untuk:
- mengawal fungsi otot
- menyokong sistem imunisasi badan
- menstabilkan degupan jantung dan menguatkan tulang
- mengawal paras gula dan kolesterol

Antara tanda-tanda badan kita kekurangan magnesium adalah spt:
- Letih/lesu
- Insomnia
- perubahan degupan jantung
- dsb

So, no wonder lah ramai pengamal Min Kaffe bagi feedback positif berkenaan penyakit diabetis, kolesterol serta tekanan darah tinggi diorang. And ramai jugak yang bagi feedback boleh maintain bertenaga sepanjang hari. It does make sense now!


MUNIRAH
013-591 9520

1 comment:

  1. khasiat min kaffe
    cara pengambilan min kaffe
    harga min kaffe
    testimoni min kaffe
    kandungan min kaffe
    cara minum min kaffe
    kesan sampingan min kaffe
    kebaikan min kaffe dan garlic

    ReplyDelete