HERBA MAHARANI

SOAL JAWAB TENTANG HERBA MAHARANI


Soalan: Apa kandungan/ramuan utama di dalam Herba Maharani?

Jawapan: Herba Maharani mengandungi lebih 20 jenis ramuan tradisional yang berharga seperti :Pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita, Radix Glycyrrhiza Uralensis


Soalan: Apakah FUNGSI dan KELEBIHAN Herba Maharani?

Jawapan: Herba Maharani membantu untuk mengecutkan rahim dengan lebih cepat jika diamalkan semasa dalam pantang selepas bersalin. 

Selain itu, dengan khasiat dari herba traditional yang terkandung dalam Herba Maharani, ia dapat membantu menyuburkan rahim wanita. Jadi Maharani sangat sesuai diamalkan sebagai ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

Herba Maharani juga banyak membantu menyelesaikan masalah-masalah kesihatan wanita seperti senggugut, keputihan, cyst, PCOS, period tak teratur, Fibroid, kelesuan dan macam-macam lagi.

Herba Maharani juga dapat membantu mengeratkan hubungan suami isteri dan memberi kebahagian dalam hubungan suami isteri. 


Soalan: Siapa yang sesuai makan Herba Maharani?

Jawapan: Semua wanita sesuai makan Herba Maharani termasuk yang sudah berkahwin, anak dara, wanita yang nak hamil, wanita dalam pantang selepas bersalin, wanita yang sudah menopous juga yang hampir menopous sangat digalakkan untuk amalkan Herba Maharani.


Soalan: Bolehkah lelaki makan Herba Maharani?

Jawapan: Boleh. Sebab fungsi utama Maharani adalah untuk melancarkan darah. Selain itu jugak, Maharani dapat membantu melegakan lenguh-lenguh badan dan sendi, menghilangkan keletihan serta memberikan tenaga.


Soalan: Adakah Herba Maharani mempunyai status HALAL?

Jawapan: Ya, herba maharani ni memang mendapat pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association - iaitu badan Islam luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM)


Soalan: Adakah Herba Maharani mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)?

Jawapan: Ya, Herba Maharani ni mendapat kelulusan daripada Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran MAL20014419T (ada dipaparkan di kotak pembungkusan)


Soalan: Berapakah Harga Sekotak Herba Maharani?

Jawapan: Harga untuk sekotak Herba Maharani sangat berbaloi iaitu hanya RM98 dan mengandungi 300 biji pil. Sekotak Herba Maharani adalah untuk sebulan kegunaan (1 kitaran haid)


Soalan: Bagaimana cara untuk makan Herba Maharani?

Jawapan: Makan bermula dari hari pertama selepas kering darah period. Mulakan dengan 25biji atau 50 biji pil. Jika terasa "heaty" selepas pengambilan, boleh kurangkan jumlah pil kepada 10-15biji pil. Diambil bersama air suam setiap pagi/malam.


Soalan: Adakah terdapat kesan sampingan dari pengambilan Herba Maharani?

Jawapan: Kesan sampingan atau healing crisis nya adalah berbeza bagi setiap orang. Jika badan terasa panas, pastikan anda minum lebih banyak air masak. Kebiasaannya, healing crisis yang dialami tidak lama.


Soalan: Bagaimana cara untuk order Herba Maharani?

Jawapan: Anda boleh dapatkan daripada mana-mana agent sah Herba Maharani. Hubungi/Whatsapp 013-5919 520. 






KELEBIHAN HERBA MAHARANI



Ada orang tanya, anak dara boleh ke makan Maharani ni?

Jawapan dia, boleh sangat-sangat. Herba Maharani ni bukan untuk isteri-isteri sahaja, gegadis pon elok amalkan untuk awet muda. 




Antara kelebihan Maharani untuk anak dara:

1) melancarkan perjalanan darah - supaya muka kita tak nampak pucat je, tapi nampak kemerah-merahan gitu.

2) Melegakan senggugut dan mengurangkan keputihan - Soal keputihan tak boleh buat main-main. Ada orang yang tak ambik kisah masalah keputihan dia sehingga ia jadi lebih chronic which is bahagian intim dia jadi gatal-gatal disebabkan jangkitan kuman. Gatal bahagian tu memang susah la, nak duduk pon xselesa, lagi-lagi kalau tempat ramai orang kan.

3)Menstabilkan hormon & period lebih teratur - Ramai orang yang ada masalah period tak teratur. Tu punca dia ialah hormon kita tak stabil. Masalah hormon tak stabil ni kalau tak di ambil perhatian, later on bila dah kawen kebiasaannya akan ada masalah sukar untuk hamil. Sebabnya hormon kita tak stabil.

4) Memberi tenaga - memang ada bezanya kalau ambil maharani dengan tidak. Makan maharani memang membantu kita utk lebih cergas lagi bekerja. Takde lesu2 lemau seharian :) 


Kelebihan Maharani untuk yang dah kahwin:

1) Mengecutkan rahim - especially kalau diamalkan semasa berpantang selepas bersalin memang sangat bagus untuk kecutkan rahim dan sembuhkan luka dalam.

2) Meningkatkan nafsu untuk bersama suami - kadang orang perempuan yang dah berkahwin memang ada je masalah ni, tambah pulak kalau dah penat dengan urusan rumah tangga kan. Maharani membantu buat isteri-isteri kekal bertenaga sepanjang hari untuk urus anak-anak dan rumah tangga, disamping mengeratkan hubungan suami isteri. Nak tau suami cakap apa lepas makan Maharani? Sila refer suami memasing! :P

3) Membersihkan darah nifas - Amalkan Maharani semasa dalam pantang, darah nifas akan keluar lancar je. Memang dia servis bersih punya rahim kita :)

4) Usaha untuk dapatkan zuriat - Ya, kalau anda tengah berikhtiar untuk hamil, makan lah Maharani. Sebab ia akan bantu stabilkan hormon kita dan perbetulkan balik kitaran haid yang tak teratur (in case ada masalah irregular period). Bila hormon dah stabil, rahim pon dah bersih dari lendir-lendir yang kotor spt keputihan, rahim pon lebih sihat, insyaAllah lebih senang untuk conceive.


Ada satu lagi golongan yang boleh makan Maharani ni jugak. Suami. Lelaki. Yess, lelaki pon boleh makan jugak tau, jgn tak tau pulak. Lelaki makan Maharani untuk legakan lenguh2 sendi. Maklum la kan, suami pon penat keje jugak. Kadang drive jauh2 pon buat diorang sengal2 badan atau lenguh2 pinggang jugak. Haa, bagi je makan Maharani ni. Jimat, beli sekotak boleh share suami isteri :) 


Berminat nak cuba boleh order sekarang, sebab dengarnya stok Maharani bakal kemarau. Sebab Maharani ni kita order dari China. Kalau melepas kali ni, kene tunggu lama sikit la untuk HQ restock balik. Berapa lama tu tak dapat la nak janji. So kalau nak order boleh whatsapp segera :)


Munirah
013-5919 520



Assalamualaikum dan Selamat Hari Sabtu semua!

Hari ni saya nak share sejarah asal usul herba Maharani pulak. Jom sama-sama baca dan sama-sama tambah ilmu pengetahuan kita ;)


Sejarah Herba Maharani :

Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. 


Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. 


Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.


Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.


Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huhu..


Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. 



Tu la sedikit sebanyak kisah sejarah nama Herba Maharani ni. Sekian..


Love,
Munirah ;)






Jom berkenalan dengan bestfriend para gadis dan wanita yang tengah HOT sekarang ni

“HERBA MAHARANI”
 

“Herba Maharani berfungsi untuk menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja" (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain).
Ia adalah amalan terbaik untuk wanita selepas bersalin (menguat dan mengecutkan otot rahim) dan melegakan masalah sakit pinggang dan belakang, angin dalam badan, kebas. 

Tapi, ramai yang salah anggap. Ingatkan Herba MAHARANI ni khusus untuk wanita yang dah berkahwin shaja. 
SALAH tuuu..yang anak dara pon elok amalkan dari sekarang. Banyak sangat kelebihan pil herba ni. Selain untuk jaga kesihatan dalaman kita, pil ni jugak mmg bagus untuk kecantikan. Kalau nak muka nampak kemerah-merahan, tak nak pucat2, elok sgt amalkan pil herba ni.

Uol jangan risau ye sebab herba maharani ni memang mendapat pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association- badan islam luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM). Selain daripada tu, herba maharani ni juga mendapat kelulusan daripada Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran MAL20014419T (ada dipaparkan di kotak pembungkusan)

p/s: Pastikan uol beli herba maharani ni dengan agent yang bertauliah ye untuk elakkan sebarang penipuan. Dan juga pastikan di kotak tu ada hologram dari KKM. Sebab herba maharani yang original, memang akan ada hologram di setiap kotak bungkusannya.

Jom kita tengok apa lagi kehebatan herba MAHARANI ni…

KEHEBATAN HERBA MAHARANI

1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sendi dan lutut.
4. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
7. Memberi kebahagiaan kepada pasangan.
8. Anti-penuaan dan awet muda.
9. Kecantikan dan kesuburan
10. Menegangkan payudara.
11. Menegang dan memberi keanjalan pada kulit
12. Amalan semasa berpantang.
13. Meningkatkan kadar metabolisma
14. Menambah sel darah
15. Mengimbangi tekanan darah.
16. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
17. Melancarkan peredaran darah.


PRODUK MAMPU BERTAHAN DIPASARAN SELAMA BERPULUH TAHUN!!

Zaman sekarang ni memang tak dinafikan, memang banyak sangat produk2 kesihatan yg dijual. Tapi kita tak tahu apa yg sebenarnya terkandung dalam produk2 tersebut. Dan kalau kita tengok, produk2 ni tenggelam timbul. Sekejap je dkt pasaran, kemudian ghaib!
Tapi, ada sorang customer saya sendiri pernah bercerita yang tabib cina sendiri pernah bagitau dia yg HERBA MAHARANI mmg terbaik. Orang2 cina sendiri kalau lepas bersalin mmg amalkan pil herba ni shj.
Sayangkan kalau spend duit mahal2, tapi xdapat kesan pon.. Saya sndiri yakin dengan pil herba ni sebab mmg dah terbukti produk ni boleh bertahan di pasaran selama berpuluh tahun dan mmg ada regular customer sejak dari dulu!
 




CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI

ü Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji kecil sehari

ü Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas habis period

ü Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum makan. Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

ü Makan mestilah bersama air suam

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. 

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.


Kuantiti dalam sekotak herba maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba (50 biji pil dalam satu bebola)

**jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
**jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung lepas period)
**jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung lepas period)

Inilah rupa herba Maharani Haio aka Jamu Ayam hitam ni. Memang senang sangat nak telan :)

 

SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani. 

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas 
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all  boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air


Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

- Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 

- Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. 

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :

  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. 

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all  boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. 

Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari. 


Harga herba maharani
RM98.00 sekotak
RM88.00 harga lama

#AgentSahHerbaMaharani

Munirah
013-591 9520

1 comment:

  1. pil maharani bahaya
    herba maharani untuk hamil
    herba maharani untuk kesuburan
    testimoni maharani stg
    harga maharani hai o 2017
    harga pil maharani 2017
    herba maharani murah
    cara buka bola maharani

    ReplyDelete