GARLIC TABLET



FAKTA TENTANG GARLIC/BAWANG PUTIH 
    *Antibiotic semulajadi
* Meningkatkan system penghadaman
* Menghalang alergi/alahan
* Detoksifikasi
*Menurunkan kadar kolesterol
*Mencegah kanser
*Menstabilkan glukos

Ni antara fakta tentang bawang putih.
Sesiapa yang ada masalah angin dalam badan juga disarankan untuk makan bawang putih, utk buang angin2 tu.

Bawang putih memang terkenal dengan fungsi detox nya.Detox adalah satu proses membersihkan toxin dalam badan. 
Toxin pulak adalah bahan yang boleh menjadi racun atau memberi kesan negatif terhadap kesihatan badan kita.

Toxin merujuk kepada banyakk benda termasuk pencemaran, bahan kimia, racun serangga, bahan makanan artificial dan sebagainya. Dalam kehidupan seharian kita, memang kita akan banyak terdedah kepada sumber-sumber toxin ni sebab toxin memang ada dalam udara yang kita sedut, air yang kita minum dan makanan yang kta makan. 

Lama-kelamaan, paras toxin yang terkumpul dalam badan kita akan meningkat dan terus meningkat jika kita tidak mengambil inisiatif utk keluarkan toxin tu drpd badan kita.

Arwah nenek saya(Al-Fatihah utk beliau) sendiri pernah cakap yang ada sorang doctor pesan dekat beliau suruh amalkan makan garlic atau bawang putih untuk cegah penyakit dari datang dekat dengan kita.
Start dari hari tu saya cuba ikot style beliau. Beliau suka letak bawang putih banyak2 dalam masakan. Kalau masak berkuah macam singgang tu beliau suka letak bawang putih yang di belah dua, letak banyak2. Bila makan, beliau akan makan sekali bawang2 tu.

Tapi, tak semua orang boleh makan bawang putih macam tu disebabkan rasa dan bau dia yg agak tajam. 




So untuk alternatifnya, boleh ambik garlic tablet.
Tak perlu risau pasal bau nafas, sebabnya kalau sendawa pon tak kan ada bau garlic tu. Masa nak telan tu pon xde bau bawang putih pon. Memang senang je.






Bukan tu saje..Actually gabungan garlic tablet dengan MinKaffe boleh bg banyak manfaat dari segi kesihatan kepada kita.

Kebiasaannya kalau kita minum MinKaffe semasa breakfast, dia boleh bantu untuk buat kita rasa kenyang lebih lama. Macam saya sendiri, sebelum consume MinKaffe, walaupon dah amik heavy breakfast, tp time lunch tetap kne makan nasi jugak. Sebab saya memang jenis cepat lapar. Metabolisme tinggi kot..hehe

Tapi sejak duk minum MinKaffe masa bfast, kadang-kadang dah masuk waktu rehat pon still x rasa lapar lg. Dah petang sikit baru terasa lapar. Bila makan waktu petang, malam dah tak payah dinner dah. So, untuk sesiapa yang ada masalah nak control selera makan, boleh cuba amalkan minkaffe.

Garlic tablet pulak dia akan bekerja untuk pecah angin dalam badan dan pecah lemak dengan pantas.. Bila digabung dengan MinKaffe dan diamalkan secara konsisten memang boleh bantu untuk turunkan berat badan dengan selamat. Yang penting kene konsisten. Jangan baru makan beberapa kali tapi nk terus dapat hasil kebabom kan..

Jom kita layan dulu testimoni set kempis perutMinKaffe+Garlic Tablet ni



















MUNIRAH
013-591 9520

1 comment:

  1. best garlic supplement
    garlic tablet side effects
    garlic pills for high blood pressure
    uses of garlic in weight loss
    how many garlic pills should i take a day
    1000 mg garlic equals how many cloves
    garlic benefits for skin
    benefits of garlic

    ReplyDelete