GARLIC TABLET & MIN KAFFE


KANDUNGAN MIN KAFFE


Min Kaffe adalah minuman kopi bergaram buluh yang TERBUKTI dapat mengurangkan risiko penyakit2 kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan migraine.

Kandungan utama Min Kaffe adalah biji kopi robusta dan garam buluh yang di ambil dari air laut di pantai barat Korea, yang mana airnya tidak tercemar.
Garam Buluh ini mengandungi sumber magnesium dan 76mineral lain yg diperlukan oleh tubuh badan kita.

 

CAFFEINE
Berbanding dengan kebanyakan kopi yang berada dipasaran, kandungan kaffein didalam MinKaffe adalah jauh lebih rendah. Sekitar 3% sahaja. Itula sebabnya, pesakit migraine juga boleh mengambil MinKaffe.

GULA
MinKaffe tidak mengandungi gula, sebaliknya menggunakanASPARTAME sebagai pemanis. Itulah sebabnya MinKaffe selamat untuk pesakit diabetis.

ASPARTAME adalah salah satu daripada artificial sweetener yang paling popular di pasaran. Ianya banyak digunakan dalam makanan terutamanya makanan “DIET”.

Walaupon ada kontroversi mengatakan ASPARTAME boleh memberi “kesan buruk” kepada kesihatan, malangnya setelah test dilakukan secara meluas, sehingga sekarang tiada kesepakatan dicapai utk mengesahkan dakwaan tersebut.

ASPARTAME juga mendapat kelulusan daripada:
·         Food and Drug Administration (FDA)
·         United Nations Food and Agriculture Organization
·         World Health Organization
·         American Heart Association
·         American Dietetic Association


AMARAN: TIDAK SESUAI UNTUK FENILKETONURIK!

Di bahagian belakang stick/sachet MinKaffe ada ditulis MinKaffe tidak sesuai untuk pesakit Phenylketonurics.

Phenylketonurics/phenylketonuria adalah satu keadaan dimana seorang pesakit itu mempunyai kandungan phenylalanine  yg terlalu tinggi didalam darah mereka. Pesakit ini tidak mampu untuk memproses phenylalanine dengan baik.

Jika anda salah seorang dari pesakit phenylketonurics, aspartame boleh menjadi ‘high toxic’ kepada anda kerana aspartame mengandungi aspartic acid dan phenylalanine.
Pengambilan aspartame akan menyebabkan kandungan phenylalanine didalam badan pesakit terus meningkat.

Phenylalanine adalah amino acid penting yang terdapat didalam makanan sumber protein seperti daging, ikan, telur dan produk tenusu.  
Sekiranya anda tidak mengalami alahan terhadap makanan yang disebutkan diatas, boleh dikatakan anda bukanlah pesakit phenylketonurics/phenylketonuria.

MAGNESIUM

Min Kaffe juga kaya dengan elemen surih seperti magnesium, zat besi dan kalsium yang terdapat didalam garam buluh.

Magnesium adalah diperlukan untuk membantu penyerapan kalsium dalam badan.

Selain itu, magnesium juga penting untuk:
- mengawal fungsi otot
- menyokong sistem imunisasi badan
- menstabilkan degupan jantung dan menguatkan tulang
- mengawal paras gula dan kolesterol

Antara tanda-tanda badan kita kekurangan magnesium adalah spt:
- Letih/lesu
- Insomnia
- perubahan degupan jantung
- dsb

So, no wonder lah ramai pengamal Min Kaffe bagi feedback positif berkenaan penyakit diabetis, kolesterol serta tekanan darah tinggi diorang. And ramai jugak yang bagi feedback boleh maintain bertenaga sepanjang hari. It does make sense now!


MUNIRAH
013-591 9520







FAKTA TENTANG GARLIC/BAWANG PUTIH 
    *Antibiotic semulajadi
* Meningkatkan system penghadaman
* Menghalang alergi/alahan
* Detoksifikasi
*Menurunkan kadar kolesterol
*Mencegah kanser
*Menstabilkan glukos

Ni antara fakta tentang bawang putih.
Sesiapa yang ada masalah angin dalam badan juga disarankan untuk makan bawang putih, utk buang angin2 tu.

Bawang putih memang terkenal dengan fungsi detox nya.Detox adalah satu proses membersihkan toxin dalam badan. 
Toxin pulak adalah bahan yang boleh menjadi racun atau memberi kesan negatif terhadap kesihatan badan kita.

Toxin merujuk kepada banyakk benda termasuk pencemaran, bahan kimia, racun serangga, bahan makanan artificial dan sebagainya. Dalam kehidupan seharian kita, memang kita akan banyak terdedah kepada sumber-sumber toxin ni sebab toxin memang ada dalam udara yang kita sedut, air yang kita minum dan makanan yang kta makan. 

Lama-kelamaan, paras toxin yang terkumpul dalam badan kita akan meningkat dan terus meningkat jika kita tidak mengambil inisiatif utk keluarkan toxin tu drpd badan kita.

Arwah nenek saya(Al-Fatihah utk beliau) sendiri pernah cakap yang ada sorang doctor pesan dekat beliau suruh amalkan makan garlic atau bawang putih untuk cegah penyakit dari datang dekat dengan kita.
Start dari hari tu saya cuba ikot style beliau. Beliau suka letak bawang putih banyak2 dalam masakan. Kalau masak berkuah macam singgang tu beliau suka letak bawang putih yang di belah dua, letak banyak2. Bila makan, beliau akan makan sekali bawang2 tu.

Tapi, tak semua orang boleh makan bawang putih macam tu disebabkan rasa dan bau dia yg agak tajam. 




So untuk alternatifnya, boleh ambik garlic tablet.
Tak perlu risau pasal bau nafas, sebabnya kalau sendawa pon tak kan ada bau garlic tu. Masa nak telan tu pon xde bau bawang putih pon. Memang senang je.






Bukan tu saje..Actually gabungan garlic tablet dengan MinKaffe boleh bg banyak manfaat dari segi kesihatan kepada kita.

Kebiasaannya kalau kita minum MinKaffe semasa breakfast, dia boleh bantu untuk buat kita rasa kenyang lebih lama. Macam saya sendiri, sebelum consume MinKaffe, walaupon dah amik heavy breakfast, tp time lunch tetap kne makan nasi jugak. Sebab saya memang jenis cepat lapar. Metabolisme tinggi kot..hehe

Tapi sejak duk minum MinKaffe masa bfast, kadang-kadang dah masuk waktu rehat pon still x rasa lapar lg. Dah petang sikit baru terasa lapar. Bila makan waktu petang, malam dah tak payah dinner dah. So, untuk sesiapa yang ada masalah nak control selera makan, boleh cuba amalkan minkaffe.

Garlic tablet pulak dia akan bekerja untuk pecah angin dalam badan dan pecah lemak dengan pantas.. Bila digabung dengan MinKaffe dan diamalkan secara konsisten memang boleh bantu untuk turunkan berat badan dengan selamat. Yang penting kene konsisten. Jangan baru makan beberapa kali tapi nk terus dapat hasil kebabom kan..

Jom kita layan dulu testimoni set kempis perutMinKaffe+Garlic Tablet ni



















MUNIRAH
013-591 9520



MIN KAFFE DAN GARLIC


Pernah dengar Set Perut Kempis? Yer, sebenarnya Min Kaffe + Garlic tablet ni memang dah famous dengan nama Set Kempis Perut. Kalau kat IG, boleh search hashtag #SetPerutKempis. Meriah u ols. Viral sangat.
So apa yang special sangat Set Perut Kempis Meletop ni? Kombinasi Kopi Tanpa Gula diperkaya dengan Garam Buluh Korea dengan Kebaikan Bawang Putih yang memang power buang angin dan lancarkan pengaliran darah. Ramai dah yang cuba amalkan dan dapat hasil yang terbaik!
Hasilnya… Dah macam-macam Testimoni keluar lepas customer guna Set Perut Kempis Min Kaffe dan Garlic ni. Nak cerita satu-satu panjang, jadi u ols baca jer lah printscreen kat bawah ni.





HARGA MIN KAFFE + GARLIC

Harga Official Pasaran bagi sekotak Min Kaffe ialah
RM33 (Semenanjung)RM35 (Sabah, Sarawak)
Harga Official Pasaran bagi sekotak Garlic Tablet ialah
RM44 (Semenanjung)
RM46 (Sabah, Sarawak)
Untuk pembelian 6 Set Kempis dan ke atas, layak dapat harga borong.
Untuk Harga Istimewa KHAS untuk blog reader Saya, boleh Whatsapp / SMS /  “MinKaffe+Garlic” kepada 013-5919 520

Munirah
013-5919 520



2 comments:

  1. best garlic supplement
    garlic tablet side effects
    garlic pills for high blood pressure
    uses of garlic in weight loss
    how many garlic pills should i take a day
    1000 mg garlic equals how many cloves
    garlic benefits for skin
    benefits of garlic

    ReplyDelete
  2. cara minum mineral coffee dan garlic
    cara minum min kaffe
    testimoni min kaffe
    khasiat min kaffe
    cara makan garlic hai o
    keburukan min kaffe
    cara pengambilan min kaffe
    testimoni mineral coffee dan garlic

    ReplyDelete