CELGYNIC GOLD

Assalamualaikum everyone :)
Lamanya tak update blog. Since last week demam teruk smpai terpaksa MC 4 hari, lepas tu terus bersambung dengan Aisy pulak batuk dan selesema pulak. Biar diri sendiri sakit tak ape. Jangan anak kan. Memang xleh tidur malam la kalau anak tak sihat L
Tapi kita nak cakap thanks dekat semua yang sudi baca blog ni. Harapnya kita semua sentiasa diberi kelapangan masa dan hati untuk terus saling berkongsi info-info bermanfaat dekat sini J

Okayla.. kali ni saya nak share dengan you all about this one supplement yang memang laris dan ada regular customer tersendiri.

Namanya CELGYNIC GOLD.

Celgynic Gold ni ada banyak sangat kelebihan tau especially untuk you all yang ambik berat tentang kesihatan masing-masing:).

You all tahu tak, most of our foods yang kita makan mengandungi asid yang sangat tinggi. Boleh tak you all imagine apa yang jadi kat dalam badan kita if those foods tak properly keluar daripada badan kita?

That is why kenapa badan kita senang letih, mudah dijangkiti penyakit and lama-kelamaaan akan menyebabkan penyakit kronik yang akhirnya boleh meragut nyawa kita. Seriously takutkan? >___<

Saluran darah dalam badan kita ni berfungsi membawa bekalan oksigen and nutrient yang penting untuk badan kita. Bila saluran darah kita "bersih", inshaaAllah badan kita akan berada pada tahap kesihatan yang optimum.

And you all tahu tak?
Makanan yang tinggi garam dan asid akan lama-kelamaan akan membuatkan saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit". 

Ni lah contoh bila saluran darah kita makin "keras" dan "sempit" akibat daripada makanan yang kita makan. Cuba you all tengok "lambakan kolestrol" tu. Just imagine dah berapa puluh tahun kita asyik makan dan makan. Boleh imagine tak saluran darah kita macam mana? >____<

Saluran darah kita jadi "keras" dan "sempit" disebabkan terlalu banyak toxin dalam badan kita. So, kita perlukan something yang boleh "lembutkan" dan "bersihkan" saluran darah kita. 


Jom kit abaca sikit,
 APA ITU CELGYNIC GOLD?
Celgynic Gold adalah Gabungan UNIK lesitin & herba traditional yang berharga


KANDUNGAN CELGYNIC GOLD :

1. Lesitin (ekstrak kuning telur)

 

- Lesitin ni pada awalnya diasingkan daripada kuning telur pada tahun 1846 oleh Theodore Gobley (ahli kimia Perancis)

- Kalau you all nak tahu, Lesitin ni adalah satu komponen sel penting yang terdapat dalam setiap sel badan.

- Lesitin kaya dengan nutrient penting seperti choline yang penting untuk fungsi mental dan perkembangan otak.
Berikut adalah beberapa dakwaan kesihatan yang mengatakan bahawa lesitin mempunyai kelebihan seperti:
ü Meningkatkan kesihatan kardiovaskular
ü Menguatkan hati dan sel fungsi
ü Pengangkutan dan metabolisme lemak
ü Rawatan yang lebih baik untuk batu karang
ü Meningkatkan daya ingat, kebolehan pembelajaran dan masa tindak balas
ü Pertumbuhan rambut yang sihat dan kulit
ü Meningkatkan komunikasi sel
ü Prestasi fizikal dan daya tahan otot yang lebih baik

ü Pelepasan arthritis

2. Lingzhi

 

You all pernah dengar tak Lingzhi? Lingzhi ni actually cendawan tau and banyak digunakan  dalam perubatan traditional Cina.
(Source : Google Image)

  - Lingzhi dalam Celgynic Gold mengandungi sebatian aktif yang dikenali sebagai polisakarida.

- Ini dapat meningkatkan fungsi imunisasi badan dengan merangsang sel-sel darah putih (leukosit).

- -Penyelidikan telah menunjukkan bahawa beta-glucan & gula kompleks yang terdapat dalam Lingzhi boleh mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser.

 - Lingzhi dalam Celgynic Gold mempunyai spectrum yang luas terhadap aktiviti antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus dalam sel badan manusia.


3) Cordyceps


Actually cordiceps ni adalah ulat beluncas yang bila ulat beluncas ni mati, ulat ni akan bertukar menjadi satu fungus yang membawa banyak kebaikan pada kesihatan manusia. 

Uniknya cordiceps ni hanya boleh didapati di kawasan gunung dan bersalji. Dan cordyceps ni hanya boleh "dituai" pada musim panas jer tau. Best kan, Celgynic Gold ada kelebihan cordyceps ni? :)

- Secara tradisionalnya, cordycets telah dianggap sebagai ejen utama bagi memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan tahap kualiti hidup.

KEBAIKAN CORDYCEPS dalam Celgynic Gold :
- Meningkatkan tenaga 
- Mengurangkan keletihan
- Menguatkan sistem imun
- Meningkatkan stamina
- Memperbaiki sistem pernafasan.

4) Goji Berry


Goji Berry, The healthiest dried food
Source : Google Image

- Goji Berry mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan kalori yang rendah.

- Selain itu, Goji Berry kaya di dalam Celgynic Gold kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata.

5) American Ginseng

Ginsenosides (Saponin)  yang terkandung dalam ginseng telah memberikannya ciri-ciri perubatan.

 


KEBAIKAN AMERIKAN GINSENG dalam Celgynic Gold :

Meningkatkan sistem imunisasi badan.

- Meningkatkan prestasi dan kesihatan mental. Elok untuk mereka yang mengalami masalah mudah lupa.

- Menghalang pertumbuhan tumor.

6) Duzhong


- Duzhong berasal daripada kulit kering dari Eucommia atau pokok getah.

- Duzhong dalam Celgynic Gold Menguatkan tulang dan otot.

- Selain itu, Duzhong dalam Celgynic Gold mengurangkan tekanan darah.


8 SEBAB KENAPA ANDA PERLU AMALKAN CELGYNIC GOLD DALAM SUPPLEMENT HARIAN ANDA :

1. Menyembuhkan & memperbaiki membrane sel
• Lesitin – komponen utama dari membran sel

•Membantu menyembuhkan & memperbaiki membran sel

Mencegah pengerasan membran sel

•Sel sihat = Badan yang lebih sihat


2.Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah
•Membantu mengurangkan LDL dan trigliserida & meningkatkan HDL

Menghambat pembentukan plak pada dinding arteri 
- mencegah aterosklerosis dan penyakit jantung

3.Menguatkan daya ingatan dan kebolehan pembelajaran.

•Sumber choline yang sangat baik – penting untuk pelbagai fungsi otak

Menjana semula dan menghidupkan sel-sel otak.

•Meningkatkan daya tumpuan dan kebolehan pembelajaran.

Menguatkan daya ingatan.

4.  Menggalakkan kulit dan rambut yang sihat

Melembutkan & melembapkan kulit dan
rambut.
Menggalakkan pertumbuhan
kulit & rambut yang sihat.

5. Ejen pengemulsi yang semula jadi
• Bertindak sebagai pemecah lemak
supaya mencairkan “lemak keras” dan
meningkatkan metabolisme lemak yang
lebih efisien.

6. Membantu dalam penyerapan Vitamin A, D, E & K

7. Meningkatkan sistem imun & ketahanan fizikal
Kombinasi lesitin dengan herba
traditional cina yang berharga –
menguatkan stamina tubuh badan

8. Memelihara kesihatan hati 
& mengurangkan risiko pembentukan batu karang


CARA PENGAMBILAN CELGYNIC GOLD :

 

1 Botol Celgynic Gold mempunyai 120 biji softgels.


• 2 kali sehari selepas makan.
• Diambil pada waktu pagi dan waktu malam.
• Setiap kali 4-6 softgel.

Murah jer harga sebotol Celgynic Gold ni you all :

RM153 sahaja
*Free Postage

Tapi untuk you all yang baca about Celgynic Gold ni dkt blog saya, whatsapp je terus. Normally kita bg special price untuk blog readers ;)

Hurry up get yours today sebab Celgynic Gold tersangatlah laris tau :)

Whatsapp :
013-5919520
(Munirah)

1 comment:

  1. celgynic gold testimoni
    harga celgynic gold
    celgynic hai-o testimoni
    maharani hai o

    ReplyDelete