Saturday, November 4, 2017

KEBAIKAN BB PLUS COLLAGEN
KESAN KEKURANGAN KOLAGEN

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Maksudnya collagen adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita.

Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru dan mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan pulak, collagen ni fungsi dia macam kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Secara ringkasnya, kandungan kolagen dalam kulit kita semakin lama semakin berkurang. Kesan dia bila collagen berkurang? Terjadinya proses penuaan kulit. Aging!Ttakde sape yang suka kan bila tengok kulit muka dan badan sendiri nampak makin TUA kan? Lumrahnya begitulah. Huhu.Kenapa Pilih BB Plus?


BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. Bagaimana BB Plus Bertindak?


Tiga Mod Tindakan:

1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Sehari perlu minum berapa sachet untuk kesan yang terbaik?


Tak payah banyak-banyak. Hanya 1 paket setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?


-Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. 


-Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. 

-Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?


Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.


Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?


Banyak review yang diterima tentang BB Plus Collagen dapat membantu kurangkan masalah sakit-sakit sendi seperti lutut. Ni adalah sebab peptida kolagen ikan yang diguna adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.

Munirah
013-5919 520

1 comment:

 1. kebaikan bb plus
  kelebihan bb plus
  pantang larang bb plus collagen
  bb plus collagen untuk ibu mengandung
  bb plus hai o price
  bb plus collagen murah
  kesan sampingan bb plus collagen
  bb plus collagen review

  ReplyDelete