Sunday, August 20, 2017

CARA MUDAH BUAT SIDE INCOME!

Assalamualaikum semua..


Harap semua pembaca blog Cikgu Murni dalam keadaan sihat walafiat selalu :)



Hari ni Cikgu Murni nak cerita topik yang lain sikit dari biasa.. Topik apa? Sila teruskan membaca sampai habis ya.





KENAPA PILIH UNTUK BUAT SIDE INCOME?



Sekarang ni ramai sangat orang pilih untuk buat busines dan generate side income walaupon dah ada kerja hakiki sebagai cikgu, nurse, polis, penjawat awam, eksekutif dan lailn-lain lagi. Bila dikaji, sebab utama kebanyak dari kita ni mula berbisnes adalah:



1) Nak tutup hutang-hutang yang ada. Contohnya hutang belajar (PTPTN,MARA, etc), hutang kereta.



2) Nak ada saving peribadi. Yes, siapa taknak ada saving peribadi kan? Untuk kegunaan hari tua kita jugak.



Yang lain-lainnya nak buat saving untuk pendidikan anak-anak, nak travel dengan famili, nak bawak mak ayah menunaikan umrah etc. 





BUSINESS WITH TOP LEADERS CIRCLE


Secara peribadinya, kenapa Cikgu Murni pilih untuk berniaga bersama Top Leaders Circle (TLC):

1) Founder TLC sendiri adalah seorang ICON SOHONITA MALAYSIA
Suami beliau pulak adalah seorang Webmaster!
Jadinya Cikgu Murni buat kesimpulan awal yang mana-mana ahli TLC dibawah bimbingan beliau konfem perform gila every month!

2) Produk Menang Award Superbrand! 
Cikgu Murni taknak pening-pening fikir nak jual produk apa. So Cikgu Murni decide nak jual je produk yang memang dah dikenali ramai dan bertahan lama dekat pasaran. Alhamdulillah, PB dah berada dekat pasaran selama 20tahun dan masih mendapat permintaan yang tinggi! Even Cikgu Murni sendiri pernah dapat sorang client yang dah pakai PB selama 15tahun!

3) Silibus business disediakan
Ingat budak sekolah je ke ada silibus nak kene belajar. Dalam berbisnes pon sama jugak tau. Mentor dah sediakan siap2 silibus apa nak kene khatam, tinggal kita nak buat dengan taknak jer!

3) Bimbingan berterusan daripada Mentor!
Cikgu Murni sejenis yang hangat-hangat tahi ayam jugak sebenarnya. Sebelum ni pernah buat maca-macam bisnes dah. Tapi tak lama pon. Tapi bila bisnes dengan TLC ni, mentor memang guide satu-satu, sampai kita tak sempat nak rasa nak give up! 



So kalau kita ni sejenis yang nak berniaga, nak ubah ekonomi sendiri, tapi risau kecundang di tengah jalan, cari la busines yang ada mentor. Jangan main hentam buat sendiri. Bukan tak boleh berjaya kalau try and error sendiri. Boleh je,cuma lambat sikit la compare to orang-orang yang jalannya ditunjukkan arah. Paham ke? hehe..


Takmau cakap banyak lagi dah, meh Cikgu Murni nak belanja payslip income adik beradik TLC yang awesome, berkat tunjuk ajar mentor-mentor yang hebat!






Cikgu Murni belanja ni jela dulu ye..Nak tengok lagi, kene tunggu next entry. Itu pon kalau Cikgu Murni ada kerajinan ye. hehe... Cuma nak bagitau, tak mustahil pon untuk buat income extra 4 angka sebulan macam diorang ni.

Ohh, lupa nak bagitau. Pay slip ni laku tau kalau nak guna untuk buat loan rumah ke ;)

TAK ADA BASIC MENIAGA?


Kebanyakan yang buat biz dengan TLC ni, memang asalnya takde basic meniaga pon. Tapi bila diasah dan diajar oleh master trainers kami, senang-senang je boleh buat income gemuk macam ni!

Business dengan TLC ni senang je. Asalkan ada kerajinan, ada kesanggupan untuk belajar dan diajar. Tu je. 

Rasanya tu jela dulu yang Cikgu Murni nak share hari ni. Kalau uols ada teringin nak berbisnes dengan TLC ni, jangan segan-segan contact Cikgu Murni ye. Cikgu Murni pon tak sabar nak share ilmu biz yang cikgu Murni ada dengan uols!

Boleh whatsapp Cikgu Murni dekat nombor ni ye:


013-591 9520
CIKGU MURNI

No comments:

Post a Comment