Saturday, April 15, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL-BREAST CANCER SURVIVOR

PREMIUM BEAUTIFUL - DARI SEORANG BREAST CANCER SURVIVOR!


Breast cancer adalah antara penyakit yang sangat ditakuti oleh golongan wanita terutamanya. Memang kita mintak dijauhkan lah daripada penyakit pembunuh wanita ni.. 


Tengok pada statistik ni saje pon dah cukup buat kite runsing dah kan. Semoga dijauhkan lah diri kita dan ahli keluarga kita dari penyakit ni. Nauzubillahi min zalik!

Sebagai wanita, kita perlu peka dengan sebarang perubahan yang berlaku pada payudara kita. Contohnya, wujud benjolan, keluar cecair dari puting, perubahan bentuk dan warna kulit, perubahan pada puting dan sebagainya


Hari ni saya nak share 1 kisah benar, dari seorang cancer survivor yang mana beliau adalah adik beradik kami dalam Top Leaders Circle. Beliau sudi untuk berkongsi cerita tentang pengalaman beliau dan bagaimana Premium Beautiful banyak membantu di dalam penyembuhan penyakit yg dihidapi. 

.
.
.

Apa-apa pun, first thing first, hanya Allah S.W.T sahaja yang mampu menyembuhkan any penyakit in this world. But, as a human, jangan berhenti berusaha dalam menjaga kesihatan kita.
I am not a doctor by all means, but, maybe this testimonial will help you guys a bit about how to take good care of our health, and how to recover after surviving from breast cancers.
And please read with an open mind. So, here goes.
“I am myself a cancer survivor.
My cancer stage 2A but aggressive tumor masa diagnosed. My Oncologist said ketika itu, high chance for it to come back to the brain within 2 years.
SubhanAllah, semua perancangan Allah. Kita usaha and doa sebanyak mungkin. I have complete faith in Allah’s mercy.
Coming from the other side, I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda-benda yang ‘sahih’ – genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dalam market ada macam-macam claim tentang rawatan cancer. For examples, Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib and others. Semua ini akan datang bila you sakit, so who to believe?
To be honest, I know my health has been enhanced through the Premium Beautiful.
I started using the Premium Beautiful 1.5 years after I had surgery, chemo, radiotherapy. Syukur Alhamdulillah.
Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih / cantik, tidak macam dahulu. The scar used to be hard and the skin hitam and dry due to 35 radiotherapy sessions. Skin tersebut sebelum ini macam terbakar. Selepas pakai Premium Beautiful, ia bertukar, probably because the Far Infra-Red (F.I.R.) concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.
Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the Premium Beautiful helps as it helps to regulate our body temperature through the F.I.R. So keeping your body temperature up is vital in fighting / preventing cancer and a fact that many do not know.
Cancer cells also grow in oxygen free environments, sebab itu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my Premium Beautiful sebab the F.I.R. enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don’t like this! Insya Allah.
So kalau ada sesiapa yang tidak mahu pakai Premium Beautiful sebab dia takut panas ker, tidak selesa ker, Kak Soraya selalu share this point. Especially now we live sleep drive semua hendak air-conditioner. Memudaratkan sebenarnya.
So ini antara testimoni yang saya share, but always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:
  1. Lifestyle changes – food, juicing, exercise, rest.
  2. Mindset changes – prayers, faith and positive thinking.
  3. Regular checkups and listening to your body – check all warts n bumps you may find.
  4. Alternative treatments – Examples, acupuncture, breast massage, heat treatment.
Because there are no empirical studies (tested and proven scientifically and based on a big population) done to show that Premium Beautiful can heal cancer, we have to be careful with our words.
Insya Allah when we share knowledge and give value, our sharing membawa berkat.
Apa yang Kak Soraya hendak share, kalau kita hendak sihat, deep faith, positivity and try everything that you feel helps you. Premium Beautiful, Bio Velocity Sleep Mate, Hai-O Garlic, Garam Buluh, all these I guna. Yakin sihat. Insya Allah.
That is as much as I know and I hope it helps. My pleasure. Use the info please.”
.
.
.
Credited to Kak Soraya, a Top Leaders Circle member and a breast cancer survivor.
Apa yang saya always percaya, apa-apa pun, start dengan menjaga kesihatan kita terlebih dahulu. I am not encourage you to buy Premium Beautiful because untuk sales semata-mata, but to encourage you to buy Premium Beautiful, for the love of our body and our health.
Badan kita hendak pakai lama. Bagaimana anugerah Allah, yang mengurniakan kesihatan yang baik untuk kita ketika kita lahir di muka bumi ini, begitulah kita akan kembalikan kepada Allah, Insya Allah.
I, myself, bukanlah someone yang sentiasa mengamalkan kehidupan / lifestyle yang sihat all the time, but I am trying. All of us used to eat a lot, campak semua masuk dalam mulut selagi boleh makan. But, after pakai Premium Beautiful, U will notice, that U eat lesser, and that’s all our body need.
From time to time, try to do some excercise, because that is important. It’s not about being slim semata-mata, but being healthy. And wearing Premium Beautiful really does in maintaining our health to the optimum level.
As we all know, corset Premium Beautiful telah disulami dengan teknologi F.I.R. Jom kita study sikit macam mana F.I.R ni membantu untuk mencegah, melawan dan membunuh sel cancer. Sebelum tu, FIR ni adalah sejenis gelombang tenaga yang kita tak boleh nampak dengan mata kasar, yang berupaya untuk menembusi badan manusia dan merangsang aktiviti-aktiviti badan kita.
1)Teknologi FIR membantu melancarkan kitaran darah dalam badan kita, yang mana keadaan ni boleh mencegah kewujudan sel kanser. 
"The cancerous cell’s positioning, or settling down, is directly related to the capillaries, which are at the end of the blood vessels. The cancer cell tries to position itself by going through the capillary. If it goes through, there could be no settling down or positioning of the cancer cell – which is what happens if there is good blood circulation. If the cancer cell fails to pass through the capillary because of some functional disorder in the circulation, the cell could easily position itself. Good blood circulation of the capillaries – without functional disorder – leaves no way for the cancerous cell to settle down and position itself. The cell will then be killed by the immunocyte (the immunity cell)."

2) Kelemahan sel kanser adalah suhu. Sel kanser akan mati dengan suhu yang tinggi, >42 degree Celcius
  • F.I.R. raises body temperature to 42 degrees C.
  • F.I.R. penetrates through the body and kills existing cancerous cells.
  • F.I.R. enables capillaries to expand, thus enabling good circulation and combating the potential existence of cancer cells.
  • F.I.R. can alleviate pain and prolong life when conventional cancer treatment fails.

So, Insya Allah, pemakaian corset Premium Beautiful secara consistent dapat mengurangkan risiko kepada cancer payudara dan cancer rahim. Jikalau you all memang pengidap cancer, pemakaian corset Premium Beautiful dapat mengurangkan kesakitan kepada you all.  Apa-apa pun, kita hanya berikhtiar sahaja, selebihnya, berserahlah kepada Allah S.W.T.
If u all nak tanya lebih details tentang Premium Beautiful, boleh whtasapp terus ke nombor dekat bawah ni. InsyaAllah saya cuba jawab semua persoalan u all setakat yang saya mampu :)

 Munirah
013-5919 520

2 comments:

  1. premium beautiful kelantan
    Promosi premium beautiful 2017
    harga premium beautiful
    premium beautiful penipu
    harga premium beautiful 2017
    kelebihan premium beautiful
    premium beautiful murah
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful corset testimoni

    ReplyDelete
  2. harga premium beautiful
    premium beautiful penipu
    harga premium beautiful 2017
    kelebihan premium beautiful
    premium beautiful murah
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful corset testimoni
    Promosi Premium Beautiful Kelantan 2017

    ReplyDelete