Saturday, April 15, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL SET BERPANTANG TERBAIK


KEMBALI KURUS DENGAN MUDAH SELEPAS BERSALIN!

Majority of us (wanita) memang kalau boleh nak kekalkan potongan badan spt zaman anak dara, even selepas kita kahwin dan bersalin kan? Tipu la kalau kata xkisah badan naik mendadak selepas bersalin. Tipu la kalau kata tak kisah gemuk ke kurus, janji suami sayang. Sebab kalau kita nak suami sayang, kita pon mesti nak jadi yang terbaik jugak utk suami kita kan kan kan?

Tapi banyak sungguh cabarannya nak kurus ni, lagi-lagi selepas kita bersalin. Untuk orang yg berat badan senang turun tu mmg bertuah lah. Tapi kalau orang-orang yang metabolism rate dia rendah, memang banyak cabaran dia nak kurus. Setuju tak?

Contohnya, rules pertama, nak kurus kene exercise selalu. Tapi kalau lepas bersalin tu, sempat ke nak exercise selalu? Dengan anak kecik lagi, kerja-kerja rumah lagi. Memang cabaran sungguh nak curi masa untuk exercise tu. Tambah lagi kalau ada penyakit M*L*S tu kan..baru nak exercise, syaiton dah bisik, "tak payah la, baik ko tidur je, ko dah penat seharian buat keje rumah dan jaga anak, sekarang masa untuk kau rehat plak"..haa, cenggitu lah lebih kurang bisikannya tuh. heeee

Rules ke-2, nak kurus kene diet! Hat nih memang serius susah nak disiplin. Itu tak boleh makan, ini tak boleh makan..haisyy..dugaan+godaan lagi. Baru nak diet, nampak makanan sedap2, mana boleh tahan kan. Tambah lagi kalau kita ni breastfeed baby kita kan, memang la cepat lapar. Dah tu macam mana nak diet. Then kita pon make excuse, kita cakap "ok la, rasa sikit je"..tapi kita punya "rasa sikit" tu bermaksudmakan takat mana kau nak makan. Hahahha,,dugaan sangat kan. Habis, bila mau kurus ni??

Haa, Pil Kurus! Boleh cuba. Tapi berani ke kita nak amik pil kurus ni? Tambah pulak kita bf baby. Takde effect ke nanti dekat baby? 

Then, nak buat macam mana? Takkan nak biar je badan gemuk gedempol kan? 
.
.
.
Hari ni saya nak share satu testimoni seorang ibu yang berjaya jaga bentuk badan dia selepas bersalin. OK, jom kita baca dulu kisah inspirasi Kak Arina ni, tengok macam mana dia buat untuk back in shape after deliver.
.
.
 . 


Back in shape after pregnant with PREMIUM BEAUTIFUL

Ni nak cerita sedikit ye pengalaman sendiri. sedar tak sedar dah 3 tahun merasai pengalaman pakai PB ni. mula-mula start pakai pada awal tahun 2013. masa tu just nak pakai PB sekadar ade kesedaran nak menjaga kesihatan. tapi apa yang bestnya kalau kerja site ni kita pakai PB badan tak rasa cepat letih. cergas je nak berjalan ke hulu hilir. saya dan husband PJJ tapi alhamdulillah selepas setahun, saya disahkan mengandung dan masih lagi pakai PB sehingga kandungan 2 bulan. masa mengandung selera makan pun bertambah dan berat pun mencecah 70kg..OMG! selalu je kalau pegi check up overweight.huhu..syukur sangat ada PB dapat balik shape seperti sebelum pregnant dulu..tiada diet, tiada ubat kurus..hanya PB peneman hari-hari


Well ladies, bukan mudah tau nak jaga badan kita especially aset2 kewanitaan kita selepas bersalin. Kendur sana sini, badan pulak kembang setaman. Nak senang dan selamat, sarung lah Premium Beautiful Corset sekurang-kurangnya 8jam sehari. InsyaAllah, alignment badan kemas je, aset pon terletak elok.

Bila pakai PB, sambil2 kita jalan kehulu-kehilir kemas rumah atau dekat tempat kerja, pembakaran lemak yg berlaku tu berkali-kali lebih berkesan. So tak perlu exercise melampau. 

One more thing, bila kita makan, PB akan control portion makanan yg kita boleh ambil. Meaning that, kita hanya akan makan setakat yang kita perlu je, bukan main suap ikut napsu! Bila amount yang kita makan tu dh cukup, PB akan "alarm" kita untuk stop. So, tak payah nak tahan-tahan keinginan makan tu. Kalau kita sejenis susah nak kawal napsu makan, memang highly recommended la untuk sarung Pb ni cepat-cepat..

So, buat para wanita yang nak sarung PB ni, do contact me through whatsapp ok. Free consultation and free service. Kalau bertuah, dapat free gift lagi. Whatsapp je jangan segan-segan okay!



013-5919 520
Munirah
Your PB Expert 

2 comments:

  1. premium beautiful kelantan
    Promosi premium beautiful 2017
    harga premium beautiful
    premium beautiful penipu
    harga premium beautiful 2017
    kelebihan premium beautiful
    premium beautiful murah
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful corset testimoni

    ReplyDelete
  2. premium beautiful kelantan
    Promosi premium beautiful 2017
    harga premium beautiful
    premium beautiful penipu
    harga premium beautiful 2017
    kelebihan premium beautiful
    premium beautiful murah
    premium beautiful corset price
    harga premium beautiful corset hai-o
    premium beautiful corset testimoni

    ReplyDelete