Sunday, April 16, 2017

KANDUNGAN MIN KAFFEMin Kaffe adalah minuman kopi bergaram buluh yang TERBUKTI dapat mengurangkan risiko penyakit2 kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan migraine.

Kandungan utama Min Kaffe adalah biji kopi robusta dan garam buluh yang di ambil dari air laut di pantai barat Korea, yang mana airnya tidak tercemar.
Garam Buluh ini mengandungi sumber magnesium dan 76mineral lain yg diperlukan oleh tubuh badan kita.

 

CAFFEINE
Berbanding dengan kebanyakan kopi yang berada dipasaran, kandungan kaffein didalam MinKaffe adalah jauh lebih rendah. Sekitar 3% sahaja. Itula sebabnya, pesakit migraine juga boleh mengambil MinKaffe.

GULA
MinKaffe tidak mengandungi gula, sebaliknya menggunakan ASPARTAME sebagai pemanis. Itulah sebabnya MinKaffe selamat untuk pesakit diabetis.

ASPARTAME adalah salah satu daripada artificial sweetener yang paling popular di pasaran. Ianya banyak digunakan dalam makanan terutamanya makanan “DIET”.

Walaupon ada kontroversi mengatakan ASPARTAME boleh memberi “kesan buruk” kepada kesihatan, malangnya setelah test dilakukan secara meluas, sehingga sekarang tiada kesepakatan dicapai utk mengesahkan dakwaan tersebut.

ASPARTAME juga mendapat kelulusan daripada:
·         Food and Drug Administration (FDA)
·         United Nations Food and Agriculture Organization
·         World Health Organization
·         American Heart Association
·         American Dietetic Association


AMARAN: TIDAK SESUAI UNTUK FENILKETONURIK!

Di bahagian belakang stick/sachet MinKaffe ada ditulis MinKaffe tidak sesuai untuk pesakit Phenylketonurics.

Phenylketonurics/phenylketonuria adalah satu keadaan dimana seorang pesakit itu mempunyai kandungan phenylalanine  yg terlalu tinggi didalam darah mereka. Pesakit ini tidak mampu untuk memproses phenylalanine dengan baik.

Jika anda salah seorang dari pesakit phenylketonurics, aspartame boleh menjadi ‘high toxic’ kepada anda kerana aspartame mengandungi aspartic acid dan phenylalanine.
Pengambilan aspartame akan menyebabkan kandungan phenylalanine didalam badan pesakit terus meningkat.

Phenylalanine adalah amino acid penting yang terdapat didalam makanan sumber protein seperti daging, ikan, telur dan produk tenusu.  
Sekiranya anda tidak mengalami alahan terhadap makanan yang disebutkan diatas, boleh dikatakan anda bukanlah pesakit phenylketonurics/phenylketonuria.

MAGNESIUM

Min Kaffe juga kaya dengan elemen surih seperti magnesium, zat besi dan kalsium yang terdapat didalam garam buluh.

Magnesium adalah diperlukan untuk membantu penyerapan kalsium dalam badan.

Selain itu, magnesium juga penting untuk:
- mengawal fungsi otot
- menyokong sistem imunisasi badan
- menstabilkan degupan jantung dan menguatkan tulang
- mengawal paras gula dan kolesterol

Antara tanda-tanda badan kita kekurangan magnesium adalah spt:
- Letih/lesu
- Insomnia
- perubahan degupan jantung
- dsb

So, no wonder lah ramai pengamal Min Kaffe bagi feedback positif berkenaan penyakit diabetis, kolesterol serta tekanan darah tinggi diorang. And ramai jugak yang bagi feedback boleh maintain bertenaga sepanjang hari. It does make sense now!


MUNIRAH
013-591 9520

No comments:

Post a Comment