Wednesday, December 12, 2018

KHASIAT SHAKE ME HAIO

SHAKE ME DENGAN PERISA BARU!


Introducing our new baby, Shake Me Cocoa! Flavor cocoa yang sedapp!

Jom kenal-kenal dulu. Yang tengah fight untuk buang kilos and inches, tengah ON diet hellokk sangat baca ni.

Shake Me mengandungi 11gm protein per serving. US FDA mencadangkan 25gm protein soya sehari diperlukan untuk membantu menurukan kolesterol darah. Haa, bukan minuman cekelat biasa-biasa ni tau.

👉Mengandungi Branched-Chain Amino Acid (BCAA) yang dapat menghalang kehilangan otot semasa proses diet.
Ye lah, kita nak buang lemak. Bukan nak buang otot. Taknak la nanti bila dah hilang kilos atau inches, badan menggeleber sana sini. Bawah lengan lembik, perut menggeleber, punggung jatuh kan.

Tambah pulak jisim otot yang kurang lemak membantu meningkatkan kadar metabolisme dan membakar lemak dengan lebih cepat!

S👉Untuk orang yang betul-betul jaga pemakanan mesti akan kira berapa kalori intake sehari kan. Sebab taknak ambik terlalu banyak kalori.
So Shake Me ni memanglah sesuai sangat untuk yang tengah diet sebab mengandungi penyekat lemak yang menghalang kalori daripada disimpan sebagai lemak 👍

Sebaliknya kalori akan ditukar kepada glikogen, iaitu bahan penting untuk pembentukan otot.

👉Shake Me jugak membantu mengawal selera makan, sekaligus mengawal pengambilan kalori dengam lebih berkesan semasa proses menurunkan berat badan ni.

👉Kaya dengan serat makanan, iai tu inulin. Bila minum Shake Me ni, perut kita rasa kenyang lebih lama. Inulin jugak meningkatkan penghadaman, merangsang pembiakan bakteria baik dalam usus, menggalakkan pelawasan dan melegakan sembelit.

Shake Me ni menggunakan serbuk koko premium. Coklat dikatakan kaya dengan asid stearik dan antioksidan flavonoids, yang menggalakkan kesihatan jantung dan mengurangkan lemak-lemak viseral.

So, yang tengah nak kejar berat badan idaman tu, jangan buang masa. Jom Shake Me bantu support program diet anda. Yang penting badan semakin langsing dan tetap firm dengan Shake Me!



Jom kita tengok sikit khasiat dan kelebihan SHake Me Hai O ni.



Sekotak Shake Me ada 20 sachet minuman protein perisa koko yang sedapp! Yang tengah ON program diet memang wajib cuba. Mempercepatkan pembakaran lemak dan membantu penurunan berat badan dengan lebih berkesan. Minuman Shake Me memang membantu menyokong tahap keberkesanan program diet anda!

Jom grab sekarang!

Tekan sini untuk order


Sunday, December 9, 2018

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET TESTIMONY

Hai gaisss!

Ramai yang rasa was-was dengan corset Premium Beautiful ni sebenarnya. Betul ke corset ni boleh bagi bentuk badan yang cantik? 
Betul ke corset ni boleh buatkan berat badan turun dengan lebih mudah selepas bersalin?
Betul ke corset ni orang kurus pon boleh pakai?
Betul ke orang bersalin czer pon boleh pakai corset ni?

Meh kita rungkai satu-satu persoalan ni ye. Sambil-sambil tu meh layan gambar-gambar ni jugak. Orang kata cakap kosong tak jadi. Kena ada bukti kan. Hehe.


REAL PEOPLE REAL TESTIMONY!


Ni Kak Hasikin. Muni panggil dia Kak Kin je. Kak Kin ni dah sekian lama setia dengan PB dan beliau jugak amalkan minum kopi garam buluh Min Kaffe. Bila pakai Premium Beautiful ni, perut kita akan mudah rasa kenyang. Jadi kita akan terpelihara daripada terlajak membaham makanan yang ada di depan mata. Hihihi. 

MinKaffe pulak akan buat kita rasa kenyang lebih lama. Dia jugak membantu melawaskan proses pembuangan kita. Selain tu jugak, garam buluh yang ada dalam kopi ni membantu untuk detox. So segala toksin-toksin dalam badan akan dinyah keluar dengan kopi garam buluh Min Kaffe ni.

Nampak tak perubahan ketara Kak Kin ni? Inch loss banyak giler kan? Tak perlu berlapar. Tak payah diet melampau. Yang penting rajin-rajin sarung corset viral Premium Beautiful ni.



Ni pulak mother of three, Kak Yani. Kalau tengok gambar dulu-dulu tu, banyak part body yang nak kena touch up kan. Nak hilangkan perut buncit selepas bersalin bukan mudah gaisss! 

Syukur Alhamdulillah beliau bertemu jodoh dengan corset Premium Beautiful. 
Lepas bersalin ni toksah cakap la. Aset-aset kewanitaan semua memang akan kendur atau jatuh. Maklum la kan, faktor pengembangan badan masa pregnant tu satu, then lepas bersalin nak menyusu baby pulak kan.

Tapi kebanyakan pengguna corset PB ni akan cakap yang perut buncit diorang makin susut. Aset-aset yang kendur dan jatuh diangkat balik. Bentuk badan lebih kemas dan cantik.




Siapa kata mustahil nak kurus balik lepas bersalin? Ni haa, baru 2 bulan bersalin tapi dah boleh dapat badan cantik macam ni. Gara-gara sarung Premium Beautiful, memang senang lah keje.

Kembang dan lebar masa pregnant tu normal. Tapi nak turun balik lepas bersalin tu yang biasanya ramai cakap payah, lambat, mustahil. 

Tapi bagi yang dah kenal pakaian dalam Premium Beautiful ni, biasanya tak risau dah. Asalkan tau teknik-teknik alih lemak yang betul, insyaAllah habis pantang terus boleh sarung balik baju-baju lama.

Bagi yang belum pernah dengar pasal korset Pb ni, mesti korang tertanya-tanya kan, apa yang hebat sangat dengan PB ni. Takpe, meh Muni explain sikit.

Korset PB ni memang special berbanding korset lain dekat pasarang. Sebabnya fabrik dia je dah special. Menggunakan fabrik jenis akwatek akwadyne yang mampu selaraskan suhu badan dengan keadaan suhu semasa. Maksudnya pakai lah PB ni time panas lit lit ke, badan tetap rasa selesa. Takde berpeluk melekit pon. Kalau pakai time sejuk tu konfem-konfem lah lagi best kan.

Fabrik dia ni pulak jenis yang selesa dan tak keras. Kita pon takde la rasa sakit badan bila pakai dia. 

Bukan tu je. Fabrik dah best, lepas tu disuntik pulak dengan teknologi FIR atau Far Infrared Rays. FIR ni bagus untuk badan tau. Tak caye boleh google. FIR ni membantu buatkan badan kita kekal firm, tegang dan tak menggeleber walaupon selepas kehilangan berat badan yang banyak. Best kan.

Antara lain kelebihan PB ni dia membantu untuk kecikkan paha yang besar, upkan aset-aset kewanitaan yang jatuh, kempiskan perut, kecikkal pinggul yang lebar, hilangkan lemak-lemak belakang badan dan memberi posture badan yang tegak dan cantik, tidak membongkok.

Dari segi manfaat kesihatan pulak, antaranya ia dapat melegakan masalah sakit belakang, scoliosis, slip disc, senggugut, keputihan, sebagai ikhtiar hamil dan mencegah kanser payudara.

Serba sedikit info tentang kehebatan Premium Beautiful Korset. 

Ada yang bertanya,

"Kenapa nak berhabis beli korset PB yang mahal. Banyak je korset yang harga RMXX je kat pasaran. Jimat"


Jangan hanya bandingkan harga.
Bandingkan sekali kualitinya.
Bandingkan jugak warrantynya.
Bandingkan manfaat dan kelebihannya. Bandingkan tempoh hayatnya.


Yang mana lebih tahan lama.
Yang mana lebih banyak kelebihannya.
Dan yang mana lebih jimat sebenarnya.
Yang mana lebih berkualiti. 


Pengguna bijak akan teliti semua aspek dulu sebelum buat pembelian.
Kalau tak berbaloi, takkan ada yang sanggup repeat beli untuk diri sendiri sampai 3-4 pasang. Kalau tak berbaloi, beli sekali konfem terus tobat takkan beli dah, kann.


Nak tanya apa-apa berkenaan PB tekan je link ni

www.wasap.my/0135919520






Saturday, October 27, 2018

KEBAIKAN PELAPIK TILAM BVSM HAIO


APA ITU PELAPIK TILAM BVSM?


Dalam sehari, waktu tidur yang diperlukan oleh badan orang dewasa adalah selama 8 jam. Ni adalah untuk pastikan badan kita mendapat rehat yang cukup. Tetapi adakah dalam tempoh 8 jam yang kita tidur tu, kita mendapat tidur yang berkualiti? Tidur lena? Bebas dari mimpi-mimpi yang membuat kita kerap terjaga di waktu malam? Adakah setiap pagi kita akan bangun denga rasa segar?

Susah kan nak dapat tidur yang selena itu. Waktu tidur pon kebiasaannya kurang dari 8 jam. Apatah lagi nak dapat tidur yang lena sampai pagi kan.

Hari ni cikgu Murni nak share sedikit info pasal Pelapik Tilam BVSM ni, atau nama sebenar dia BioVelocity Sleep Mate. Pelapik Tilam ni kalau kita tengok dengan mata kasar, kita akan nampak yang ia hanyalah sehelai kain biasa. Dan kita takkan boleh nampak aura atau tenaga disebalik sehelai kain ni.

BVSM ni sebenarnya terhasil dari kajian oleh sekumpulan Saintis Pakar Fizik dari Rusia. Bio Velocity telah diiktiraf sebagai Tenaga Perubatan (Energy Medicine). BioVelocity ni dihasilkan dengan memanfaatkan sumber alam semulajadi iaitu dengan menggunakan cahaya matahari Dhuha. Cahaya matahari Dhuha ni bermaksud cahaya matahari waktu pagi, sekitar waktu Dhuha. 

Mesti biasa dengar kan orang cakap matahari pagi ni elok untuk kesihatan. Orang dulu-dulu pulak, bila anak kecil atau bayi kena sakit kuning atau jaundice, biasa diorang akan suruh jemur anak tu bawah matahari pagi kan. Haa, jangan pulak pegi jemur bawah matahari terik pukul 12 tengah hari tu. Kesian baby.

Melalui teknologi berpaten, terhasillah pelapik tilam ni yang diseimbangkan dengan garam laut dalam dan disuntuik dengan cahaya matahari Dhuha. Macam mana ia disuntik?Adalah teknologi yang digunakan.


KESAN-KESAN PENGGUNAAN BVSM

Bila kita tidur menggunakan pelapik tilam BVSM ni, tenaga BV ni akan menggetarkan molekul air dalam badan kita, mengecilkan gumpalan darah dan mengembangkan saluran darah dalam badan kita. Apabila saluran darah mengembang, perjalanan darah akan menjadi lebih lancar dan mempercepatkan penyingkiran toksin dalam badan.

Untuk yang pertama kali mencuba BVSM, kebiasaannya akan rasa panas sebab saluran darah kita sedang mengembang. Tapi jangan risau, itu healing crisis yang kita akan alami sekejap je.






CARA MENGGUNAKAN BVSM

BVSM boleh digunakan sebagai pelapik tilam. 
Anda hanya perlu membentangkan BVM di atas tilam, kemudian boleh hampar cadar seperti biasa di sebelah atas BVSM ni.

Ataupon boleh juga digunakan sebagai selimut. Bila tidur menggunakan BVSM ni kita akan dapat rasa badan kita lebih ringan dan segar dari biasa. Dia juga akan buat kita rasa lebih bertenaga. 



Nak tengok testimoni pelapik tilam BVSM ni, boleh tengok kat SINI


Sebenarnya ada banyak lagi testimoni BVSM ni yang kita ada. Antara yang telah dapat kesan positif dari penggunaan BVSM ni adalah pesakit Cerebral Palsy, pesakit lumpuh, penghidap darah tinggi dan kencing manis, pesakit saraf dan ramai lagi.

Antara lain orang yang digalakkan untuk mencuba Pelapik Tilam BVSM ni adalah orang-orang yang mengalami masalah sukar untuk tidur malam, ataupon dipanggil insomnia. Bila kita tidak mendapat tidur yang berkualiti, atau kurang tidur, kita berpotensi untuk mendapat penyakit seperti darah tinggi contohnya.

Kebiasaannya orang yang kurang rehat atau banyak sangat berfikir, tekanan darah mereka akan mudah naik dengan mendadak kan. Benda ni tak elok untuk kesihatan badan. Tekanan darah tinggi ni jika kita tak control dari awal, bila dia terlampau tinggi, sesorang tu boleh kena pulak serangan angin ahmar, atau stroke. 

Jadi jom lah kita pastikan insan-insan yang kita sayang seperti ibu bapa kita contohnya sentiasa mendapat tidur yang berkualiti setiap malam dengan menghadiahkan mereka sehelai pelapik tilam BVSM ni.

Seperti yang saya terangkan dekat atas, aura dari pelapik tilam BVSM ni membantu mengembangkan saluran darah kita. So, jantung kita tidak perlu bekerja terlalu kuat untuk mengepam darah ke seluruh badan. Secara tak langsung tekanan darah kita juga akan lebih stabil.


Sekarang ni ada SPECIAL PROMOTION untuk sesiapa yang grab BVSM ni sekarang.


Harga Biasa BVSM ni

1 unit = RM1404

3 unit = RM3374

JIMAT RM838!

Sangat jimat kalau terus grab 3 unit BVSM ni tau. Satu boleh guna untuk diri sendiri, satu hadiahkan dekat ibubapa, satu lagi hadiah untuk mertua. Haa, terbaik kan. 

Promosi ni sah sehingga 31 Disember 2018!


Whatsapp "Promo BVSM + FREE gift" sekarang ke nombor kat bawah ni untuk grab BVSM terlajak jimat ni!

013-5919520
013-5919520
013-5919520

Saturday, October 20, 2018

MAJLIS MERAIKAN USAHAWAN 20,000-60,000 SALES TERKUMPUL

Harini tema throwback sikit, kisah sebulan lepas. Masa ni Cikgu Murni diraikan dalam majlis yang grand yakmatt! Majlis SM/SSM Award ni untuk meraikan usahawan yang siap pangkat pertama dalam bisnes bersama Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) ni. 

Usahawan-usahawan yang layak memegang title Sales Manager (SM) dan Senior Sales Manager(SSM) ni perlu siap 20,000 hingga 60,000 jualan terkumpul.

Ni first time Cikgu Murni attend event bersama SHOM ni sebenarnya. Memang happening gila. Tak sangka pulak. Ingat event dia biasa-biasa je. Rupanya aura dia memang luar biasa. Patut la mentor selalu cakap yang kita kena datang untuk amik aura masa grand event company buat ni. 

Syukur Alhamdulillah, tak sangka sebenarnya mampu bertahan dengan bisnes ni sampai siap pangkat pertama ni. Sebab dulu masa mula-mula start bisnes ni, takde bayangkan pon yang diri sendiri mampu siapkan puluhan ribu sales ni.

Bukan senang nak buat sales 5 angka ni. Tapi ianya tak mustahil! Asalkan ada usaha dan ada mentor untuk kita rujuk setiap gerak kerja kita. Jack Ma pernah cakap yang "You don't need the best person. You just need the right person". Haa, gitu lah lebih kureng bunyinya. Hihi.

Ada beberapa benda yang buat Cikgu Murni sayang sangat dengan bisnes dengan SHOM ni. Ni antara sebab-sebab kenapa Cikgu Murni pilih untuk bisnes dengan SHOM:


1) Produk-produk SHOM ni Subhanallah, memang terbaik

Bukan produk yang cincai-cincai research atau R&D sebulan dua, papp! terus keluar dekat pasaran. NO! Produk SHOM memang sungguh take time untuk dilepaskan ke pasaran. Semua ni untuk pastikan kualiti dan keberkesanan produk-produk SHOM adalah pada tahap yang terbaik.

Untuk pastikan sesuatu produk yang dihasilkan tu sangat berkesan dan selamat, banyak modal nak kena keluar sebenarnya. Dan syukur SHOM adalah sebuah syarikat yang sangat kukuh dan mampu untuk invest jutaan ringgit dalam menghasilkan produk-produk yang berkualiti.


2) Rangkaian produk-produk yang lengkap untuk kegunaan seisi rumah dan seisi keluarga.

Mula-mula Cikgu Murni terjebak dengan bisnes SHOM ni, asalnya jadi member untuk beli Minkaffe atau kopi garam buluh dia, untuk kegunaan sendiri je. Takde niat nak buat bisnes sangat pon. 

Tapi disebabkan agent SHOM yang Cikgu Murni orde Minkaffe tu (now she is my MENTOR) offer untuk ajarkan strategi bisnes secara FREE, so kita angguk jela kan. Orang nak bagi ilmu FREE kot. Tak patut ditolak kan. Ilmu tu kan satu bentuk rezeki jugak kan. Cikgu Murni start dengan beberapa kotak Minkaffe je masa tu. Alhamdulillah, hari ni dah berjaya siapkan sales 5 angka!

Sejak dari situ, Cikgu Murni cuba study sikit-sikit pasal produk-produk SHOM yang lain selain dari Min Kaffe ni je. Baru lah Cikgu Murni tau yang SHOM ni ada banyak gila jenis produk. Start dari produk minuman dan makanan, makanan bernutrisi, produk penjagaan diri, produk penjagaan rumah dan kereta, produk kosmetik, baja tanaman sehinggalah kepada pakaian dalam premium.

Bayangkan, biasa bulan-bulan pegi belanja dekat pasaraya beli sabun basuh pinggan mangkuk, sabun cuci tandas, sabun mandi, syampu, kopi, teh dan yang seangkatan dengannya. Sekarang semua benda tu boleh beli dekat stokis SHOM je. Beli untuk kegunaan sendiri pon, tengah bulan SHOM bagi jugak bonus untuk apa yang kita dah belanjakan tu. Untung sangat kan. Itu baru untuk kegunaan sendiri. Kalau rajin ringankan mulut share kebaikan produk dengan kawan-kawan, dapat pulak untuk runcit+bonus kat situ kan. 

Nak apa lagi, supplement kesihatan? Jamu awet muda? cakap je, semua SHOM dah provide. Sampaikan korset yang jadi feveret artis-artis sekarang pon SHOM yang keluarkan. Tu lah dia Premium Beautiful. Fazura dan pakai, Nora Danish pon dah pakai. Ramai la yang pakai. Cikgu Murni pon tak percaya yang cikgu Murni mampu pakai korset level-level artis tu, asbab dari bisnes suka-suka denga SHOM ni. 


3. Bonus dan untung runcit.

Setiap dari produk yang dijual, ada margin untung runcit yang company dah tetapkan. Maksudnya, kita beli dari stokis dengan harga ahli, dan kita jual ikot harga pasaran. So adalah untung runcit untuk agent dekat situ kan. 

Setiap 11 haribulan pulak, company akan masukkan terus ke dalam account setiap ahlinya, bonus yang kita dapat bulan tu. Bonus tu bergantung pada banyak mana sales kita bulan tu. Lagi banyak sale, lagi masyuk la uolss.


4. Mentor yang sentiasa sedia memberi tunjuk ajar.

Apa-apa bisnes sekalipon, memang nak kena ada mentor atau guru yang boleh bimbing kita. Mentor ni lah yang akan bagitau kita apa yang kita kena buat, apa yang kita tak boleh buat. Sebab semuanya dia dah rasa dulu dari kita. So, dia jatuh hukum wajibul ghunnah untuk ada mentor dalam bisnes ni. Lagi-lagi untuk orang yang baru mula berniaga.

Kalau dekat luar, nak cari mentor yang sudi pimpin tangan kita siang malam, memang kena keluar lah modal 4-5 angka uols. Sebab air liur mentor ni macam emas dan berlian. Apa yang dia sebut, kalau kita kutip sebijik-sebijik memang boleh jadi duit satu hari nanti. Sebab tu lah pengerasnya mahal. 

Tapi nak cakap, Cikgu Murni dapat semua emas berlian tu FREE je! Tu yang tanak cakap banyak, bila mentor hulur tangan nak bimbing, Cikgu Murni grab laju-laju. So, itulah rahsianya macam mana Cikgu Murni mampu buat sampai siap sales 5angka dan genggam pangkat pertama dalam bisnes ni. 


Eh, terpanjang pulak ceramah hari ni. Ampunn ampunn!

Meh lah kita layan sekejap gambar-gambar masa event SM/SSM hari tu. Jangan muntah pulak tengok gambar kami acah-acah jadi model ni. Dari pose setegak kayu, jadi pandai la pose acah-acah model baru nak up. Thanks to Mr. Photographer untuk gambar-gambar superb ni. Nak hire photographer sendiri memang koyak la jugak kan poket. Tapi sebabkan team Cikgu Murni ni super duper best, secara tak sengajanya dapat lah kami posing dengan khidmat Official Photographer yang super talented ni. Ok jum layanggg.




Ni team Cikgu Murni yang super awesome!



Ni lah dia mak biz Cikgu Murni. Tengok macam mana erat dia genggam tangan Cikgu Murni, macam tu jugak lah genggaman beliau untuk bantu Cikgu Murni siapkan pangkat demi pangkat dalam bisnes ni. Thank you sifu. Laff youuu!



Ni lepas turun stage, mentor tunggu sambut bawah stage.



Spread the love!



Nampak tak beg kuning yang Cikgu Murni pegang tu? Tu paperbag Poh Kong. Haa, ni mak biz bagi reward loket emas 916 okay. Apa lagi mau, bonus dapat, emas dapat. Alhamdulillah.


Dekat tangga pon boleh. Asal Photographer kebabom!














Okeh. Sekarang Cikgu Murni nak menjemput sesiapa yang berminat untuk bersama-sama dalam team hebat kami. Modal utama yang diperlukan adalah modal kerajinan bebeh.

Ye lah, sambil sesaja duk scroll FB tu kan, ada baiknya jugak scroll dengan ilmu personal branding. Sambil-sambil main fesbuk, sambil-sambil bank rimau mengaum. Takdelah duk buang masa je main FB kan. 

Yang berminat nak sertai kami boleh whatsapp Cikgu Murni dekat nombor kat bawah ni tau. Nanti boleh tanya lebih detail apa yang u all nak tau. 

013-5919520



Monday, August 6, 2018

GARAM BULUH (BAMBOO SALT) PREMIER DRINK

Garam Buluh.

Ada yang sampai melabelkan garam buluh sebagai penyelamat dunia. Nak tau kenapa kena sabar dan baca sampai habis.

Sebelum tu, jum Cikgu Murni share sikit kenapa dia dipanggil garam buluh.



Apa itu Garam Buluh (GB)?

Garam Buluh Hai O dihasilkan menggunakan garam yang diambil dari air laut di Pantai Barat Korea (air laut yang bersih dan tak tercemar) dan dijemur di bawah matahari untuk menghasilkan garam yang semulajadi dan 100% organik.

Garam tadi kemudian dimasukkan kedalam buluh yang berusia 3 tahun, ditutup dengan tanah liat, dimasukkan kedalam relau bagas dan dibakar mengguna kayu pokok pine. Buluh tadi dibakar sehingga menjadi serbuk dan ketulan garam mula terbentuk.

Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.


Apa yang hebat sangat dengan Garam Buluh ni?

Rakyat Malaysia tak boleh lari dari terkait dengan macam-macam masalah kesihatan. Antara yang femes, masalah darah tinggi, gout, jantung, kencing manis dan banyak lagi. And yess, few days back, Cikgu Murni dengar dekat radio yang Malaysia duduk pada tangga pertama bilangan rakyat paling ramai ada penyakit kencing manis di Asia, dan negara kedua tertinggi selepas Arab Saudi kalau tak silap. Diabetes!

Benda yang kita kena tahu dulu, mana datang penyakit-penyakit ni? Apa punca penyakit ni datang dalam badan kita?


2 punca utama yang Cikgu Murni nak share kat sini:

1. Kandungan asid yang terlalu tinggi dalam badan.

Mana datang asid-asid ni? Dari makanan yang kita makan setiap hari. Dia boleh jugak datang dari produk-produk penjagaan diri yang kita duk guna seharian. Contohnya, sabun mandi, syampu, losyen, dan skincare. Semua tu mengandungi bahan kimia dan asid yang boleh masuk dalam badan kita melalui liang-liang roma. Tu yang menyebabkan asid berkumpul dalam badan kita.

2. Kurang Zat Mineral 

Badan kita perlukan zat mineral supaya penyerapan vitamin lebih berkesan. Kalau kurang zat mineral, makanlah vitamin apa pon, dia tak boleh serap masuk dalam badan.


FUNGSI UTAMA GB:

1. Neutralkan asid dalam badan
2. Neutralkan bahan kimia dalam badan
3. Buang toksin dalam badan
4. Buang lemak
5. Bantu serap vitamin
6. Beri tenaga
7. Anti oksida

Apa kaitan penyakit-penyakit dekat atas dengan fungsi Garam Buluh?

Sebagai contoh, kenapa penting untuk buang asid dalam badan? Bila asid dalam badan tinggi, gula tak dapat diserap dengan baik oleh badan. Badan kita perlukan gula untuk dapat tenaga. 

Tapi bila gula tak dapat diserap dengan baik, akan berlaku lambakan gula dalam badan. Dari situlah berlakunya kencing manis.

Dengan garam buluh, asid akan dibuang. Gula akan diserap mana yang diperlukan oleh badan sahaja. Selebihnya akan dibuang.


Antara penyakit-penyakit lain yang kita boleh cuba ikhtiarkan penyembuhan denga garam buluh adalah seperti berikut:

- Buasir
- Gout
- Batu karang
- Resdung
- Jerawat
- Darah tinggi
- Kanser
- Gastrik
- Asthma
- Sembelit
- Kencing manis
- Kolesterol tinggi
- Kuruskan badan
- Migrain
- Masalah keguguran rambut
-Masalah organ seperti jantung, buang pinggan, paru-paru dan hati
- Penyakit kulit seperti kurap, kayap, kudis buta
- Sesuai untuk rendaman kaki untuk membersihkan darah, membuang toksin dan awet muda.

Garam organik ini dapat membantu menyingkirkan toksin-toksin yang ada dalam badan supaya kita terhindar dari penyakit-penyakit berbahaya.

Walaupun kita amalkan minum garam buluh, kita diingatkan untuk teruskan makan ubat hospital/klinik macam biasa, seperti yang disarankan oleh doktor.

Ada yang tanya, kalau ada darah tinggi tak bahaya ke minum air garam buluh ni? Jawapannya tak bahaya pon. Sebab kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah dan tak mempengaruhi tekanan darah pon. Manakala kandugan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki tahap kesihatan badan.

Namun, rasa garam buluh ni tak begitu sedap. Kalau nak bagi rasa dia sedap ditekak sikit, boleh ikot tips ni.

Bancuh sepaket garam buluh Hai O dengan secawan air sejuk, dan perahkan sedikit lemon. InsyaAllah lebih sedap diminum.

Garam buluh sesuai untuk menggantikan garam biasa dalam makanan kita kerana unsur alkali yang terdapat dalam garam buluh mampu meneutralkan kandungan asid dalam badan kita. Malah ia sangat baik dan mujarab untuk mencegah kanser.


Apa beza garam biasa dengan garam buluh?


Keberkesanan Garam Buluh Hai O

  • -Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).

  • -Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.

  • -Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.

  • -Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.

  • -Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.

  • -Meningkatkan daya pemulihan badan.


Last sekali, meh lah nak belanja sikit testimoni garam buluh Hai O.




Tak rugi kita cuba tukar garam biasa dalam masakan kepada garam buluh dan amalkan meminum garam buluh setiap hari. 

Untuk pesakit kencing manis, cuba amalkan minum selama 7 hari, konfem paras gula anda turun.

Sekotak ada 40sachet
Harga Sekotak Garam Buluh RM149

Whatsapp untuk order
013-5919520




Wednesday, August 1, 2018

KELEBIHAN AIR KURUS SHAKE ME



Makin ramai berebut nak minum air kurus Shake Me lepas tengok real testimoni pasal Shake Me ni. Yang belom tengok lagi, boleh intai dekat SINI okayy! 

Mungkin ada yang belom tahu lagi apa kelebihan air kurus Shake Me atau minuman protein soya shake me ni kan, sampai ada yang drop 2kilo sehari sampai 10 kilo sebulan kan. Jom Cikgu Murni share dengan korang info pasal Shake Me.





Shake Me sebenarnya minuman protein yang menggabungkan protein dari pelbagai sumber termasuk kacang soya, oat dan whey. Supaya badan kita mendapat nutrisi lengkap dan berkhasiat. Minum Shake Me jugak boleh membantu memulihkan sel termasuk otot, tissue,rambut, kulit dan kuku

Untuk orang yang mengamalkan diet, kalau tak diikuti dengan senaman, normally otot-otot badan mereka akan merosot. So,pegambilan makanan yang tinggi protein selepas bersenam sangat digalakkan supaya otot dapat menyerap nutrisi dan digunakan untuk memperbaiki otot-otot yang hilang akibat diet.

Kalau tanpa senaman dan makanan tinggi protein, kita mungkin nampak kurus, tapi bukan bugar dan langsing.

Shake Me jugak membantu membina antibodi, enzim dan hormon yang diperlukan untuk tindakbalas metabolisme. Bila usia kita makin bertambah, metabolisme biasanya akan menurun, sama macam otot badan jugak. Salah satu cara nak tingkatkan metabolisme badan dengan amalkan minum Shake Me setiap hari. 

Shake Me ni mampu merangsang tumbesaran bakteria baik, untuk kesihatan usus kita.  


Untuk orang yang nak kawal berat badan, sangat disyorkan untuk mengganti sarapan pagi dan makan malam dengan Shake Me. Sebab Shake Me ni memang pengganti makanan yang berkesan sebabnya dia mengandungi L-Carnitine yang membantu menghasilkan tenaga untuk badan kita berkerja sepanjang hari.

Shake Me ni sejenis makanan tinggi protein yang mengekalkan nisbah otot dan lemak yang sihat untuk badan kita. Bila kita diet, yang sepatutnya dibakar dan berkurangan adalah lemak, bukannya otot. So, air kurus yang tinggi protein ni akan membantu meningkatkan metabolisme badan membakar lemak dengan lebih berkesan. 

Minum Shake Me akan buat kita rasa kenyang lebih lama. Kandungan dia yang menggabungkan makanan tinggi protein dengan kaya serat buatkan selera makan kita berkurang sebab perut rasa penuh je kan. So memang recommended untuk orang yang memang aim nak turunkan berat badan.

Yang uniknya lagi bila Shake Me ni mengandungi 100% garam buluh yang diimport dari Korea. Garam buluh memang kaya denga pelbagai mineral dan elemen mikro seperti Kalium, Magnesium dan Kalsium. Khasiat garam buluh sendiri je dah banyak untuk badan kita. Antaranya, ia bagus untuk nyahkan toksin dari badan. 

Mengandungi isoflavones. Pernah dengar tak apa manfaat isoflavones untuk kesihatan?

1. Mengurangkan gejala menopause

2. Mengurangkan risiko serangan jantung.

3. Meningkatkan kesihatan tulang.

4. Mengurangkan risiko kanser. Isoflavones dapat ditemui pada banyak makanandan sumber terbaiknya adalah kacang soya.

5. Isoflavones adalah antioksidan. Kajian menunjukkan kekuatan antioksidan isoflavones adalah setara dengan antioksidan yang terkenal dari Vit E. Kekuatan antioksidan ini dapat mengurangkan risiko kanser untuk jangka panjang denganmencegah kerosakan DNA.

KENAPA PILIH SHAKE ME?


1. Ia lebih istimewa dari minuman protein biasa.

2. Kaya protein dan serat makanan.

3. Minuman berkhasiat yang lengkap - mengandungi kesemua 9 amino asid yang diperlukan oleh badan.

4. Dirumus dengan pelbagai sumber protein untuk nutrisi yang lengkap.

5. Diperkaya dengan vitamin dan mineral

6. Kaya denga vitamin B12 dan Vitamin C.

7. SUmber yang kaya dengan Kalsium dan Magnesium.

8. Menggalakkan usus yang sihat.

9. Menggalakkan penghasilan tenaga untuk kecergasan berpanjangan.

10. Dirumus tanpa bahan yang diubah suai secara genetik.

11. Mudah disediakan.

12. Tekstur yang halus, licin dengan rasa yang lazat.

13. Hanya 90kalori dalam setiap hidangan.

14. Tanpa Kolesterol.

15. Tanpa pengawet.

16. Tanpa gula tambahan.

17. Rendah lemak.

18. Tanpa pewarna tiruan.


Betapa banyak kelebihan yang ada pada Shake Me kan. Bukan minuman semata-mata untuk kuruskan badan, tapi dalam masa yang sama membantu meningkatkan kualiti dan kesihatan badan kita jugak. So takdelah kita sewenang-wenangnya membahayakan badan kita semata-mata nak kurus kan.


Tuesday, July 31, 2018

TESTIMONI AIR KURUS SHAKE ME



SHAKE ME.

Minuman protein soya yang mengikis lemak-lemak jahat dalam badan kita. Kenapa perlu minum minuman protein? Supaya dapat bina balik otot-otot badan yang hilang disebabkan diet.

Majoriti yang consisten minum Shake Me ni ikot aturan yang dicadangkan boleh hilang 2kg dalam masa sehari.

Ada yang hilang 10kg dalam masa sebulan

Jom tengok real testimoni ni.


Separuh berat badan hilang! Takde rahsia-rahsia. Kak Ana ni amalkan minum Shake Me campur dengan Min Kaffe je. Lepastu amalkan cara pemakanan yang disarankan. Nanti Cikgu Murni share cara pemakanan yang betul untuk membantu turunkan berat badan dengan lebih mudah.

Starting minum Shake Me ni, Kak Ana drop 2kg dalam masa sehari! Memang amazing sungguh. Tak senang kot nak drop 2kilo sehari. Kalau hilang 500gm sehari pon kita dah happy lompat bintang dah kan. Ni kan pulak terus hilang 2 kg sehari. Hanya dengan minum Shake Me campur Min Kaffe je. 



Tak perlu berlapar pon. Hanya dengan minum Shake Me yang sedap ni, boleh drop kilo dengan senang. Tu yang dalam sebulan, Kak Ana terus hilang 10kg!


Selepas 5 bulan, turun 21kg pulak. yeayyyy!


Kak Ana yang dulu bukan lah yang sekarang. Penangan amalkan Shake Me + Min Kaffe. 



Ni pulak testimoni mak anak dua. Musim raya hari tu, dalam pada duk attend open house sana sini, Kak Fifi ni boleh pulak drop 3kilo dalam seminggu! So betul la Minum Shake Me ni membantu meningkatkan metabolisme badan dan membakar lemak dengan lebih berkesan. 


Fresh from oven! Kak Aisyah
Ibu anak dua.

Sebelum ni berat Kak Aisyah cecah 71kg. Dia jadi lebih sado dari suami.
Tapi suami Kak Aisyah tak kisah. Tu yang maintain senyum je walau berat macam mana pun isteri.


Tapi, yang membawa badan la yang rasa tak selesa. Bayangkan, kita pikul setiap hari 10 kilo kampit beras? Mesti tak larat kan. Macam tu la jugak Kak Aisyah. Rasa terbeban dengan berat badan berlebihan.


Bila timbul kesedaran untuk jaga badan, Kak Aisyah mula jaga lifestyle.
Makan ikut keperluan. Dan yang paling mudah, minum air kurus setiap pagi dan malam.
Sebulan boleh turun 5kilo. Bayangkan. Bestnya turun 5 kilo kan.


Untuk yang ada impian nak turunkan berat badan dengan cara selamat, jom gantikan makanan anda dengan #SHAKEME minuman protein yang bantu tukar kalori jadi tenaga. Ada bajet lebih sikit nanti, boleh touch up badan jadi hour glass dengan Premium Beautiful Corset pulak.

Cikgu Murni share kan sekali cara pemakanan yang betul untuk uol yang sentiasa terpaksa renew azam baru setiap tahun ;)


Gantikan sarapan pagi uol dengan 2 sachet Shake Me




Ni untuk makan tengah hari






Ni tips untuk makan malam


 




Sekotak Shake Me ada 20 sachet.

Harga sekotak RM111. 



Nak grab Shake Me dengan pakej jimat tak?

Beli 3 dapat FREE 1 kotak!


Apa lagi, ajak la kawan-kawan share sekali. Jimat RM111 tau!

Dan offer ni mungkin berakhir malam ni, 31/7/2018, sebelum jam 12 tgh malam.


Whatsapp terus untuk order

013-5919520