Tuesday, October 17, 2017

SOAL JAWAB TENTANG HERBA MAHARANI




Soalan: Apa kandungan/ramuan utama di dalam Herba Maharani?

Jawapan: Herba Maharani mengandungi lebih 20 jenis ramuan tradisional yang berharga seperti :Pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita, Radix Glycyrrhiza Uralensis


Soalan: Apakah FUNGSI dan KELEBIHAN Herba Maharani?

Jawapan: Herba Maharani membantu untuk mengecutkan rahim dengan lebih cepat jika diamalkan semasa dalam pantang selepas bersalin. 

Selain itu, dengan khasiat dari herba traditional yang terkandung dalam Herba Maharani, ia dapat membantu menyuburkan rahim wanita. Jadi Maharani sangat sesuai diamalkan sebagai ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

Herba Maharani juga banyak membantu menyelesaikan masalah-masalah kesihatan wanita seperti senggugut, keputihan, cyst, PCOS, period tak teratur, Fibroid, kelesuan dan macam-macam lagi.

Herba Maharani juga dapat membantu mengeratkan hubungan suami isteri dan memberi kebahagian dalam hubungan suami isteri. 


Soalan: Siapa yang sesuai makan Herba Maharani?

Jawapan: Semua wanita sesuai makan Herba Maharani termasuk yang sudah berkahwin, anak dara, wanita yang nak hamil, wanita dalam pantang selepas bersalin, wanita yang sudah menopous juga yang hampir menopous sangat digalakkan untuk amalkan Herba Maharani.


Soalan: Bolehkah lelaki makan Herba Maharani?

Jawapan: Boleh. Sebab fungsi utama Maharani adalah untuk melancarkan darah. Selain itu jugak, Maharani dapat membantu melegakan lenguh-lenguh badan dan sendi, menghilangkan keletihan serta memberikan tenaga.


Soalan: Adakah Herba Maharani mempunyai status HALAL?

Jawapan: Ya, herba maharani ni memang mendapat pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association - iaitu badan Islam luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM)


Soalan: Adakah Herba Maharani mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)?

Jawapan: Ya, Herba Maharani ni mendapat kelulusan daripada Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran MAL20014419T (ada dipaparkan di kotak pembungkusan)


Soalan: Berapakah Harga Sekotak Herba Maharani?

Jawapan: Harga untuk sekotak Herba Maharani sangat berbaloi iaitu hanya RM98 dan mengandungi 300 biji pil. Sekotak Herba Maharani adalah untuk sebulan kegunaan (1 kitaran haid)


Soalan: Bagaimana cara untuk makan Herba Maharani?

Jawapan: Makan bermula dari hari pertama selepas kering darah period. Mulakan dengan 25biji atau 50 biji pil. Jika terasa "heaty" selepas pengambilan, boleh kurangkan jumlah pil kepada 10-15biji pil. Diambil bersama air suam setiap pagi/malam.


Soalan: Adakah terdapat kesan sampingan dari pengambilan Herba Maharani?

Jawapan: Kesan sampingan atau healing crisis nya adalah berbeza bagi setiap orang. Jika badan terasa panas, pastikan anda minum lebih banyak air masak. Kebiasaannya, healing crisis yang dialami tidak lama.


Soalan: Bagaimana cara untuk order Herba Maharani?

Jawapan: Anda boleh dapatkan daripada mana-mana agent sah Herba Maharani. Hubungi/Whatsapp 013-5919 520. 



Tuesday, August 22, 2017

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL PART 3


Percaya tak, berat CDM Siti Rohana ni sebelum ni 100kg++. Within 7 months, beliau mampu hilangkan 36kg! Sebulan lebih kurang 5kg berat badan beliau menurun! Fuhhh!!

Nak tak Cikgu Murni share apa yang beliau buat untuk dapat berat badan 66kg dalam masa 7 bulan?






Beliau just amalkan 3 benda secara konsisten:
1. Pakai Premium Beautiful Setiap Hari
2. Minum MinKaffe + ShakeMe setiap hari

Untuk yang baru first time dengar tentang Premium Beautiful, dan nak tau Premium Beautiful tu apa, boleh baca dekat SINI okay!

As for MinKaffe and ShakeMe pulak, meh cikgu murni citer sikit. MinKaffe ni sejenis minuman kopi bergaram buluh yang diambil dari laut Korea Selatan.Banyak Khasiat garam buluh ni untuk kesihatan. 

ShakeMe pulak bukan lah supplement kesihatan, tapi sejenis minuman berasaskan soya. Gabungan ShakeMe dengan MinKaffe ni akan bantu buat perut kita rasa kenyang lebih lama. ShakeMe jugak mengandungi fat burner tau. Memang elok lah terus bakar lemak-lemak berlebihan dengan selamat.

Bila perut tahan kenyang lebih lama, tambah pulak dengan pembakaran lemak oleh ShakeMe tu, dan pakai pulak Premium Beautiful untuk bagi bentuk badan yang kemas cantik, hasilnya pon haruslah malatop!

Rahsia terpenting adalah kene KONSISTEN tau! jangan buat seminggu dua terus nak hasil kebaboom pulak. Bawak bersabar. Biar berat badan tu drop slow-slow. Jangan drastik sangat. Kita bukan buat sedut lemak ye :P




Kalau uol nak tengok testimoni-testimoni lain about PB ni, boleh baca dekat entry TESTIMONI PART 1 dan TESTIMONI PART 2.

Kalau uol ada apa-apa nak tanya about PB, jangan segan-segan whatsapp Cikgu Murni ya! Nombornya seperti dibawah ;)


MUNIRAH
013-5919 520




Sunday, August 20, 2017

CARA MUDAH BUAT SIDE INCOME!

Assalamualaikum semua..


Harap semua pembaca blog Cikgu Murni dalam keadaan sihat walafiat selalu :)



Hari ni Cikgu Murni nak cerita topik yang lain sikit dari biasa.. Topik apa? Sila teruskan membaca sampai habis ya.





KENAPA PILIH UNTUK BUAT SIDE INCOME?



Sekarang ni ramai sangat orang pilih untuk buat busines dan generate side income walaupon dah ada kerja hakiki sebagai cikgu, nurse, polis, penjawat awam, eksekutif dan lailn-lain lagi. Bila dikaji, sebab utama kebanyak dari kita ni mula berbisnes adalah:



1) Nak tutup hutang-hutang yang ada. Contohnya hutang belajar (PTPTN,MARA, etc), hutang kereta.



2) Nak ada saving peribadi. Yes, siapa taknak ada saving peribadi kan? Untuk kegunaan hari tua kita jugak.



Yang lain-lainnya nak buat saving untuk pendidikan anak-anak, nak travel dengan famili, nak bawak mak ayah menunaikan umrah etc. 





BUSINESS WITH TOP LEADERS CIRCLE


Secara peribadinya, kenapa Cikgu Murni pilih untuk berniaga bersama Top Leaders Circle (TLC):

1) Founder TLC sendiri adalah seorang ICON SOHONITA MALAYSIA
Suami beliau pulak adalah seorang Webmaster!
Jadinya Cikgu Murni buat kesimpulan awal yang mana-mana ahli TLC dibawah bimbingan beliau konfem perform gila every month!

2) Produk Menang Award Superbrand! 
Cikgu Murni taknak pening-pening fikir nak jual produk apa. So Cikgu Murni decide nak jual je produk yang memang dah dikenali ramai dan bertahan lama dekat pasaran. Alhamdulillah, PB dah berada dekat pasaran selama 20tahun dan masih mendapat permintaan yang tinggi! Even Cikgu Murni sendiri pernah dapat sorang client yang dah pakai PB selama 15tahun!

3) Silibus business disediakan
Ingat budak sekolah je ke ada silibus nak kene belajar. Dalam berbisnes pon sama jugak tau. Mentor dah sediakan siap2 silibus apa nak kene khatam, tinggal kita nak buat dengan taknak jer!

3) Bimbingan berterusan daripada Mentor!
Cikgu Murni sejenis yang hangat-hangat tahi ayam jugak sebenarnya. Sebelum ni pernah buat maca-macam bisnes dah. Tapi tak lama pon. Tapi bila bisnes dengan TLC ni, mentor memang guide satu-satu, sampai kita tak sempat nak rasa nak give up! 



So kalau kita ni sejenis yang nak berniaga, nak ubah ekonomi sendiri, tapi risau kecundang di tengah jalan, cari la busines yang ada mentor. Jangan main hentam buat sendiri. Bukan tak boleh berjaya kalau try and error sendiri. Boleh je,cuma lambat sikit la compare to orang-orang yang jalannya ditunjukkan arah. Paham ke? hehe..


Takmau cakap banyak lagi dah, meh Cikgu Murni nak belanja payslip income adik beradik TLC yang awesome, berkat tunjuk ajar mentor-mentor yang hebat!






Cikgu Murni belanja ni jela dulu ye..Nak tengok lagi, kene tunggu next entry. Itu pon kalau Cikgu Murni ada kerajinan ye. hehe... Cuma nak bagitau, tak mustahil pon untuk buat income extra 4 angka sebulan macam diorang ni.

Ohh, lupa nak bagitau. Pay slip ni laku tau kalau nak guna untuk buat loan rumah ke ;)

TAK ADA BASIC MENIAGA?


Kebanyakan yang buat biz dengan TLC ni, memang asalnya takde basic meniaga pon. Tapi bila diasah dan diajar oleh master trainers kami, senang-senang je boleh buat income gemuk macam ni!

Business dengan TLC ni senang je. Asalkan ada kerajinan, ada kesanggupan untuk belajar dan diajar. Tu je. 

Rasanya tu jela dulu yang Cikgu Murni nak share hari ni. Kalau uols ada teringin nak berbisnes dengan TLC ni, jangan segan-segan contact Cikgu Murni ye. Cikgu Murni pon tak sabar nak share ilmu biz yang cikgu Murni ada dengan uols!

Boleh whatsapp Cikgu Murni dekat nombor ni ye:


013-591 9520
CIKGU MURNI

Thursday, August 3, 2017

PAKAI PB DAN PELUANG MENANG BMW 318i

Assalamualaikum & Hai semuaa!!

Hari ni Cikgu Murni ada good news yang cikgu Murni nak share dengan u all..
Nak tau apa dia? Taknak cakap banyak, awak-awak baca je la ye dekat bawah ni...


Sahajidah HaiO Marketing (SHOM) nak belanja hadiah mewah dekat insan-insan bertuah. Siapakah insan yang bertuah itu? Boleh jadi ahli keluarga kita. Mungkin jugak kawan-kawan kita. Atau mungkin jugak kita sendiri, Cikgu Murni dan awak yang tengah membaca ni..Sape tau kan..


Nak tau apa hadiah mewah dan branded yang dimaksudkan?

Ni dia...



1. BMW 318i
2. FREE TRIP ke KOREA bulan January 2018
3. Product Apple
4. Samsung
5. Phone Huawei paling latest
6. Bag Chanel
7. Bag LV

Best nya orang nak bagi banyak barang FREE kan?

Nak tak? Try la.. Mana tau ada rezeki awak bawak balik BMW kan?
tak pun, dapat bag LV pon dah syukur sangat dah. Sekarang ni ada ke bag LV yang harga kurang 5k?huhu

Jom grab peluang ni.

Peluang ni terbuka untuik sesiapa sahaja yang berniaga bersama TLC tau..Haaa..bisnes dengan TLC ni bukan saja dapat ilmu biz FREE tentang cara-cara nak generate income 4-5 angka sebulan, tetapi SHOM sendiri banyak bagi ganjaran hebat tau untuk usahawan-usahawan semua. 

Salah satunya ni lah..Grand prize sampai nak bagi BMW tu..Fuhhh.. takleh nak bayang lah perasaan sape yang berjaya bawak balik kereta ni nanti. Kalau Cikgu Murni lah, rasanya mau tak tidur malam tuh pikir mana nak park tuh..hahaha

So sesiapa yang nak grab peluang ni, cepat-cepat 'book' tiket u all tauu!



Whatsapp je Cikgu Murni 

013-5919 520

Saturday, July 29, 2017

PERBEZAAN LONG BRA & SHORT BRA PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum semua. Lamanya tak update blog ni.

Hari ni Cikgu Murni nak share tentang Short Bra Premium Beautiful. Apa beza Short Bra dengan Long Bra PB ni? Apa kelebihan dia? Jom teruskan baca…


Dekat Malaysia ni, rasanya takde kot orang yang keluar rumah tak pakai bra. Semua orang pakai bra. So alang-alang dah pakai bra tu why not kita pakai bra yang ada fungsi kesihatan dan kecantikan sekali kan?


Bra Premium Beautiful bukan sekadar sehelai baju dalam untuk menampung breast kita semata-mata. Fungsi dia selain untuk menampakkan asset kewanitaan kita elok terletak, bra BP ni jugak sangat bagus untuk halang sel kanser dari bersarang dalam badan kita tau. 


Breast cancer antara penyakit yang sangat digeruni para wanita. Dengan pemakaian long bra atau short bra PB secara konsisten, FIR yang terdapat pada fabric PB akan menghalang sel kanser daripada singgah dan merebak dalam badan kita.


Selain tu jugak, teknik jahitan pada cup bra PB memang sangat unik. Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada  kedudukan yang betul. Sekiranya uol ada mengalami masalah breast jatuh atau kendur, memang amat-amat lah digalakkan untuk pakai bra premium beautiful. Memang uol akan rasa lain sangat kesan dia sebab bra PB memang boleh support breast kita yang dah jatuh tu.



Ia juga dapat menghalang daripada puting payudara menjadi tenggelam. Masalah puting tenggelam ni agak common sebenarnya. Ia boleh berlaku kalau kita tidak memilih bra yang betul, yang mana cup bra tersebut akan menekan puting dan menyebabkan ia tenggelam. Sebab tu jugak ramai ibu-ibu yang baru bersalin mempunyai masalah untuk breastfeed baby mereka.


 

Bahagian belakang bra pula di design dengan bentuk U untuk bagi kesan posture badan yang menarik. Lagi satu yang bestnya about bra premium beautiful ni, it’s really help if u all ada masalah lemak berlebihan dekat belakang badan. Memang dia akan lock lemak-lemak tu so that badan kita akan nampak kemas tanpa lemak bertingket-tingket tu.


Tali bra PB pulak direka agak lebar supaya dapat tamping apa jua size breast kita. Takdelah kita sakit bahu kalau tali bra halus sangat kan. One more thing, tali bra ni takkan bergulung tau walaupon kita pakai bertahun-tahun. Meaning to say, beli sekali je, boleh pakai sampai bila-bila..Best tak??


BILA MASA NAK PAKAI LONG BRA AND BILA PULAK NAK PAKAI SHORT BRA?  




Kalau u all rasa nak pakai bra Premium Beautiful sahaja, tak nak pakai full set, you can go for short bra. Contohnya time dekat rumah ke, u all boleh pakai short bra je. Tapi kalau u all nak pakai full set termasuk long girdle and waist nipper atau bengkung, better pakai dengan long bra sebab kita akan rasa lebih selesa dan kemas. Segala lemak-lemak pon terkunci elok je.


But for preggy mommy, memang digalakkan untuk pakai short bra semasa pregnant sebab time ni, normally breast kita akan membesar. So, bila pakai short bra PB ni, ia dapat membantu untuk elakkan breast kita sagging atau jatuh. Secara tak langsung, menggalakkan penghasilan susu badan sekali. Best kan??


PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT KELANTAN
MUNIRAH KASIM
013-5919 520

Thursday, May 25, 2017

BENGKUNG MODEN UNTUK IBU BERSALIN CESAREAN

Ramai orang takut dan gerun untuk bersalin secara cesarean. Kerana bersalin dengan kaedah pembedahan ni orang kata sakit luka selepas pembedahan tu yang tak tahan. Yelah, lapisan perut kita dilapah satu demi satu demi mengeluarkan zuriat kan. Allahu..besarnya pengorbanan seorang ibu..

Tapi, kalau kita dah takde pilihan dan terpaksa bersalin secara c-zer, apa boleh buat kan. Terpaksa juga teruskan. Walaupon kita tahu, selepas bersalin c-zer, mommies tak boleh berurut dan bertungku seperti mommies lain. Habis macam mana nak dapatkan balik badan seperti sebelum bersalin kan?

Haa, sekarang ni tak perlu risau lagi dah. Sebab ibu-ibu yang bersalin secara czer kata, bila pakai  Premium Beautiful ni, memang rasa macam bertungku jugak. Darah nifas pon lancar je keluar walaupon tak bertungku dan berurut.

BAGAIMANA PREMIUM BEAUTIFUL MEMBANTU IBU-IBU YANG BERSALIN SECARA CESAREAN?

Kita sedia maklum yang fabrik Premium Beautiful ni disulami dengan Far Infrared Ray (FIR). FIR ni dapat membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka bersalin dan pembedahan, mengecutkan rahim dan melancarkan aliran darah nifas.

Selain tu jugak, Premium Beautiful berfungsi untuk mengembalikan semula bentuk badan kita yang asal. Semasa mengandung, badan akan mengembang dan alignment semua memang lari lah. 

Dengan bengkung moden Premium Beautiful ni, kita tak payah risau dah, sebab kita boleh dapat balik curve badan kita yang asal! Even uol bersalin c-zer, PB akan pastikan uol takde masalah perut buncit atau lemak menggeleber sana sini. Hip hip hoorayyy!!

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK IBU YANG BERSALIN SECARA CZER ATAU PEMBEDAHAN

Jom kita tengok beberapa testimoni dari ibu-ibu yang memilih untuk percayakan bengkung moden Premium Beautiful ni selepas bersalin melalui kaedah pembedahan.







Hebat kan penangan bengkung moden Premium Beautiful ni? Tak ada beza awak bersalin normal atau czer, semua boleh kurus ramping, asalkan konsisten sarung Premium Beautiful setiap hari.


So now, untuk uol yang plan untuk bersalin secara c-zer, ataupun dah selamat melahirkan secara c-zer, dan bercadang untuk pakai Premium Beautiful untuk jaga dan reshape badan, jangan segan-segan untuk whatsapp Cikgu Murni.

Nak risik-risik saje dulu pon boleh. Takde masalah. Taknak beli pon takpe. Takde paksaan. Pasal harga kita boleh bincang. Nak set appoinment untuk jumpa and tengok-tengok sendiri dulu depan mata pon takde masalah. Contact je nombor kat bawah ni ye. 

Till we meet again, bye!


013-5919 520
MUNIRAH

Tuesday, May 23, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH

Assalamualaikum and Hi!

Semoga pembaca blog Cikgu Murni semua sentiasa dalam jagaan Yang Maha Kuasa. Amiin..

hari ni kita berbaki lebih kurang 3 hari lagi sebelum kedatangan Ramadhan al-Mubarak. Macam mana persiapan kita nak tunggu kehadiran bulan mulia ni? Harapnya kita semua dah selesai ganti puasa yang ditinggalkan tahun-tahun lalu ye :)

OK.. Actually Cikgu Murni ada benda nak announce hari ni. Lately ramai sangat yang whatsapp and pm Cikgu Murni dekat FB, nak pakai PB secara ansuran. Memang macam ni lah fenomena yang berlaku menjelang bulan puasa dan raya setiap tahun. Memang ramai yang beratur nak pasang badan dan siapkan body raya.

Alhamdulillah..makin ramai yang dapat kesedaran untuk jaga kesihatan badan dan kecantikan dengan cara yang lebih selamat, tanpa mengambil ubat-ubat atau supplement yang mengandungi bahan kimia merbahya. 

Kalau kita sedar, zaman sekarang memang terdapat banyak sangat lambakan produk2 kesihatan/kecantikan di pasaran. Terpulang pada kita nak pilih yang macam mana. 

So, sebagai tanda menghargai kesedaran dan minat rakan-rakan/followers Cikgu Murni di social media, hari ni Cikgu Murni nak open untuk sesiapa yang serius nak pakai Premium Beautiful dengan Cikgu Murni secara ANSURAN!



TADAAAA!!!.. Cikgu Murni open untuk 2set sahaja tau! So siapa cepat dia dapat! Peluang untuk U ol pakai Premium Beautiful secara ansuran ni  terbuka sehingga 2 set ni sold out. Lepas dah sold out, memang Cikgu jual untuk belian cash sahaja.

Kalau ada antara pembaca blog Cikgu Murni ni yang dah lama duk usya2 Premium Beautiful ni, tapi belum mampu untuk beli secara tunai, ni lah peluangnya untuk uols "pakai dulu bayar kemudian" 


So uol dah boleh start berangan pakai baju raya yang korang suka tahun ni, tanpa risau pikir muat ke tak muat, macam tahun-tahun lepas :)







Untuk uol yang tinggal di Kelantan boleh whatsapp segera untuk set appoinment untuk kita amik ukuran badan dan fitting. Yang jauh-jauh jangan risau, kita boleh poskan. 

Diulangi, siap grab dulu dia la yang dapat. Sebab stok terhad untuk 2 set sahaja! Nak reserve size uol boleh whatsapp no dekat bawah ni ye



013-5919 520
Munirah Kasim