Thursday, May 25, 2017

BENGKUNG MODEN UNTUK IBU BERSALIN CESAREAN

Ramai orang takut dan gerun untuk bersalin secara cesarean. Kerana bersalin dengan kaedah pembedahan ni orang kata sakit luka selepas pembedahan tu yang tak tahan. Yelah, lapisan perut kita dilapah satu demi satu demi mengeluarkan zuriat kan. Allahu..besarnya pengorbanan seorang ibu..

Tapi, kalau kita dah takde pilihan dan terpaksa bersalin secara c-zer, apa boleh buat kan. Terpaksa juga teruskan. Walaupon kita tahu, selepas bersalin c-zer, mommies tak boleh berurut dan bertungku seperti mommies lain. Habis macam mana nak dapatkan balik badan seperti sebelum bersalin kan?

Haa, sekarang ni tak perlu risau lagi dah. Sebab ibu-ibu yang bersalin secara czer kata, bila pakai  Premium Beautiful ni, memang rasa macam bertungku jugak. Darah nifas pon lancar je keluar walaupon tak bertungku dan berurut.

BAGAIMANA PREMIUM BEAUTIFUL MEMBANTU IBU-IBU YANG BERSALIN SECARA CESAREAN?

Kita sedia maklum yang fabrik Premium Beautiful ni disulami dengan Far Infrared Ray (FIR). FIR ni dapat membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka bersalin dan pembedahan, mengecutkan rahim dan melancarkan aliran darah nifas.

Selain tu jugak, Premium Beautiful berfungsi untuk mengembalikan semula bentuk badan kita yang asal. Semasa mengandung, badan akan mengembang dan alignment semua memang lari lah. 

Dengan bengkung moden Premium Beautiful ni, kita tak payah risau dah, sebab kita boleh dapat balik curve badan kita yang asal! Even uol bersalin c-zer, PB akan pastikan uol takde masalah perut buncit atau lemak menggeleber sana sini. Hip hip hoorayyy!!

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK IBU YANG BERSALIN SECARA CZER ATAU PEMBEDAHAN

Jom kita tengok beberapa testimoni dari ibu-ibu yang memilih untuk percayakan bengkung moden Premium Beautiful ni selepas bersalin melalui kaedah pembedahan.







Hebat kan penangan bengkung moden Premium Beautiful ni? Tak ada beza awak bersalin normal atau czer, semua boleh kurus ramping, asalkan konsisten sarung Premium Beautiful setiap hari.


So now, untuk uol yang plan untuk bersalin secara c-zer, ataupun dah selamat melahirkan secara c-zer, dan bercadang untuk pakai Premium Beautiful untuk jaga dan reshape badan, jangan segan-segan untuk whatsapp Cikgu Murni.

Nak risik-risik saje dulu pon boleh. Takde masalah. Taknak beli pon takpe. Takde paksaan. Pasal harga kita boleh bincang. Nak set appoinment untuk jumpa and tengok-tengok sendiri dulu depan mata pon takde masalah. Contact je nombor kat bawah ni ye. 

Till we meet again, bye!


013-5919 520
MUNIRAH

Tuesday, May 23, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH

Assalamualaikum and Hi!

Semoga pembaca blog Cikgu Murni semua sentiasa dalam jagaan Yang Maha Kuasa. Amiin..

hari ni kita berbaki lebih kurang 3 hari lagi sebelum kedatangan Ramadhan al-Mubarak. Macam mana persiapan kita nak tunggu kehadiran bulan mulia ni? Harapnya kita semua dah selesai ganti puasa yang ditinggalkan tahun-tahun lalu ye :)

OK.. Actually Cikgu Murni ada benda nak announce hari ni. Lately ramai sangat yang whatsapp and pm Cikgu Murni dekat FB, nak pakai PB secara ansuran. Memang macam ni lah fenomena yang berlaku menjelang bulan puasa dan raya setiap tahun. Memang ramai yang beratur nak pasang badan dan siapkan body raya.

Alhamdulillah..makin ramai yang dapat kesedaran untuk jaga kesihatan badan dan kecantikan dengan cara yang lebih selamat, tanpa mengambil ubat-ubat atau supplement yang mengandungi bahan kimia merbahya. 

Kalau kita sedar, zaman sekarang memang terdapat banyak sangat lambakan produk2 kesihatan/kecantikan di pasaran. Terpulang pada kita nak pilih yang macam mana. 

So, sebagai tanda menghargai kesedaran dan minat rakan-rakan/followers Cikgu Murni di social media, hari ni Cikgu Murni nak open untuk sesiapa yang serius nak pakai Premium Beautiful dengan Cikgu Murni secara ANSURAN!



TADAAAA!!!.. Cikgu Murni open untuk 2set sahaja tau! So siapa cepat dia dapat! Peluang untuk U ol pakai Premium Beautiful secara ansuran ni  terbuka sehingga 2 set ni sold out. Lepas dah sold out, memang Cikgu jual untuk belian cash sahaja.

Kalau ada antara pembaca blog Cikgu Murni ni yang dah lama duk usya2 Premium Beautiful ni, tapi belum mampu untuk beli secara tunai, ni lah peluangnya untuk uols "pakai dulu bayar kemudian" 


So uol dah boleh start berangan pakai baju raya yang korang suka tahun ni, tanpa risau pikir muat ke tak muat, macam tahun-tahun lepas :)







Untuk uol yang tinggal di Kelantan boleh whatsapp segera untuk set appoinment untuk kita amik ukuran badan dan fitting. Yang jauh-jauh jangan risau, kita boleh poskan. 

Diulangi, siap grab dulu dia la yang dapat. Sebab stok terhad untuk 2 set sahaja! Nak reserve size uol boleh whatsapp no dekat bawah ni ye



013-5919 520
Munirah Kasim


Saturday, April 29, 2017

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL 2017


BODY RAYA! YEAYY!!


Alhamdulillah.. Sedar tak sedar kita tinggal sebulan je lagi sebelum bertemu balik dengan Ramadhan Al-Mubarak. Lepas Ramdhan, Syawal pulak akan tiba. So, sekarang ni mesti ramai golongan wanita yang tengah busy qada puasa tahun lepas kan? haa, ganti jangan tak ganti ;)

Yang tengah survey2 baju raya pon tak kurang jugak. Yelah, better prepare awal kan. Kalau last minit baru nak prepare, takut nanti kelam kabut pulak. Uol dah decide ke tahun ni pakai warna ape? Cikgu Murni dah ada dah gambaran colour yang nak dipakai tahun ni, cumanya belom jumpa design yang berkenan lagi..hehehe..

Sambil-sambil survey baju raya tu, mesti ramai jugak yang masih terfikir macam mana cara nak turunkan berat dengan mudah, cepat dan selamat kan? Yelah, tak nak la nanti bila pakai baju raya nampak macam guni beras kan, terbonjol sana sini, terlipat situ sini kan. Segan jugak kalau saudara mara tegur kan, "badan asyik kembang je bila nak kurus nih?" atau "kau ni dah macam anak dua mak ngah tengok" tskk... tskk...T_T

Haisyy..jangan susah hati uols..diorang belum tengok lagi rupa awak macam mana kalau dah sarung Premium Beautiful Cikgu Murni ni..Silap-silap terus cop nak buat menantu lagi. Awak sendiri pon belum tengok lagi kan macam mana keadaan lemak-lemak awak tu lepas pakai Premium Beautiful ni. Jangan awak pon terkejut jugak! 

Sebab kebanyakan wanita yang sarung Premium Beautiful aka magic cloth ni, memang taknak bukak lah lepas sarung tuh. Sebabnya tersangatlah selesa dan tersangatlah berpuas hati dengan instant shaping dia. 


Client ni baru pakai waist nipper @ bengkung Premium Beautiful je tau. Tapi terus boleh nampak kesan dia pinggang jadi ramping dan perut buncit pon terus kempis.


Lebihan lipatan lemak dekat perut memang susah nak sorok. Tapi lepas pakai PB 5minit je, terus ghaib bonjolan tu. Yang penting pakai sengan selesa tanpa rasa senak.

Banyak lagi testimoni Premium Beautiful ni bantu untuk bagi bentuk badan yang ideal untuk kaum wanita. InsyaAllah boleh tengok testimoni lain dekat SINI dan SINI

Makanya, hari ni Cikgu Murni nak announce satu berita baik! Sempena bulan puasa dan bulan raya yang bakal tiba ni, Cikgu Murni nak buat sale Premium Beautiful! Yeayy!!




Kalau risau badan naik lepas raya pon elok sangat pakai PB. Sebab nanti PB akan jagakan badan kita supaya food intake kita adalah berpadanan dengan apa yang badan kita perlukan. Yelah, kalau g open house raya ni memang selalunya makan tak hengat la kan.

So, untuk yang dah lama tertunggu-tunggu promosi PB ni, grab lah cepat-cepat. Normally bulan puasa dan bulan raya ni semua orang berebut nak pakai PB sebab masing-masing nak jaga badan. Risau kehabisan size je. 

So nak secure set anda, whatsapp segera untuk kita set appoinment dan ambil ukuran badan awak. Jangan risau, nak tengok-tengok dulu pon boleh je..tak de masalah. Harga boleh bincang. Kalau anda bertuah, siap boleh dapat bukan 1 free gift, tapi mungkin lebih!


MUNIRAH
013-5919520



Wednesday, April 26, 2017

TOP AGENT PREMIUM BEAUTIFUL KELANTAN!!!


PREMIUM BEAUTIFUL IN THE HOUSE!!!






Menjelang puasa dan raya ni, memang ramai la orang berebut nak pakai magic cloth kita neh. Sebab semua orang nak beraya dalam bergaya kan.


Bulan puasa ni memang ramai nak turunkan berat badan, sebab takut baju raya tak muat kan? Ye la, siang kita dah puasa, malam mesti kita nak balun semua benda yang ada dkt bazar ramadhan kan?


Mereka yang bijak "mengatur strategi" memang akan pakai bengkung moden ni siap2 sebagai perisai, supaya takde lah nanti diorg makan tak ingat dunia ye dak. 


Sebab apa kita cakap Premium Beautiful ni sebagai perisai? Sebab kalau u ol pakai Premium beautiful ni, waktu uol makan, memang xkan terlajak dah. PB ni akan bagi signal suruh uols STOP bila uol dh kenyang.


Haa..hebat kan?? Mau tak hebat, dah lebih 20 tahun kot corset Premium Beautiful ni dekat pasaran! PB ni adalah corset perintis tau dgn teknologi FIR neh. Haa..rugi je sapa yang belom pakai PB lagi.





Jadinya, kite dh standby sesiap set PB ni khas untuk orang Kelantan. Tapi kita hanya ada beberapa set sahaja yang tinggal. Risau jugak nanti kalau dekat stokis dh kehabisan size.


Yelah, macam kita cakap td, waktu bulan puasa dgn sebelum raya, memang ramai lah yang berebut nak sarung PB ni. Jadi, untuk uol yang nak secure set PB uols utk raya ni, cecepat whatsapp kita ye. 


Jangan risau, kita akan datang untuk amik ukuran badan awak untuk make sure awak dapat size yang SELESA. Tak terlalu ketat dan tak terlalu longgar. Barulah best nak pakai kan?


And kita akan ajarkan juga teknik-teknik alih lemak yang betul, supaya uol boleh dapat shape badan idaman uol. Macam mana nak up kan part-part yang dah jatuh tu pon kita ajarkan. That's why la sangat penting untuk uol dapatkan PB set ni daripada PB Expert terlatih.


Nanti PB ni akan tolong susun atur lemak-lemak uol supaya lebih kemas. Baru lah cantik pakai baju raya nanti, xde terbonjol sana-sini. Kasi sorok sikit part2 yang menggeleh tu. 


Kalau konsisten pakai dengan cara yang betul, shape badan tu akan jadi kekal langsing dan ramping even masa uol dah bukak PB tu. Sebabnya, Pb tu dah "ingat" dah curve-curve badan uol. So, penting sangat untuk uol pakai konsisten sekurang-kurangnya 8jam sehari okay!



 Jangan tunggu lama-lama, risau set yg tak banyak dh ni disambar orang ;)


Harga PROMOSI SEMPENA RAYA is ON!


Warga Kelantan sekalian yang mengidam nak pakai PB dengan harga PROMO RAYA ni boleh contact no dekat bawah ni ye. See u ;)



013-5919 520
MUNIRAH

Wednesday, April 19, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL PENIPU!


Sekarang ni kalau uol perasan, ramai sangat bercerita tentang Premium Beautiful Corset kan. Seriously, corset ni macam viral sangat sekarang nih. Ye lah, agent-agent Premium Beautiful sekarang ni semua tak menang tangan nak layan client yang tak sabar-sabar nak sarung Premium Beautiful ni.

Almaklumlah, tinggal sebulan lebih je lagi umat Islam nak sambut bulan Ramadhan. Lepas Ramadhan dah nak raya. Harusla ibu-ibu, gadis-gadis semua nak nampak cantik kan masa raya. Tu belom cerita lagi yang naik pelamin selepas raya kan :)


CORSET PERINTIS

Ok lah..Jom kita refresh sikit apa itu Premium Beautiful. Premium Beautiful ni adalah sejenis corset atau bengkung moden, yang mana ia adalah corset PERINTIS dekat pasaran. Dah lebih 20 tahun okay dekat pasaran dan masih lagi bertahan.

Lagi best bila Premium Beautiful ni pernah menang award Super Brand Product. Maksud dia produk ni adalah produk yang mempunyai permintaan yang sangat tinggi dekat pasaran! Wahh..Hebat gila kan?

BERBALOI KE BELI PREMIUM BEAUTIFUL NI?


YESS IT IS!!! haaa, kenapa saya kata berbaloi? sebab uol just beli sekali je, tapi boleh pakai bertahun-tahun lamanya. Tak perlu risau pasal rosak ke, patah ke, atau koyak ke, bagi je dekat kita, company akan repair for FREE okay! Ada dapat tak kat tempat2 lain boleh anta repair pakaian dalam? takde kan? PB ni siap ada lifetime warranty lagi tau.. haa..

Lepas tu dari segi kesannya pulak, pakai pemeluk badan Premium Beautiful ni, uol boleh dapat result instant body shaping okey! Lepas sarung je, segala kebuncitan dan segala bonjolan lemak akan disusun supaya badan lebih kemas. Lemak selebihnya akan dibakar je. Pakai secara consistent 8jam setiap hari, konfem badan cantik!




Anggota badan yang kendur dan lembik jugak akan dipejalkan. So mane2 yang ada masalah aset jatuh selepas bersalin atau sagging sebab bf, baik sarung magic cloth ni cepat2. Ia akan firmkan balik badan kita. Jangan biarkan aset kita berayun bergoyang. bukan senang tau nak pejalkan balik!



Selain tu, pakai Premium Beautiful ni bukan semata-mata nak cantik tau. Fungsi sebenar PB ni adalah 70% kesihatan tau. Lagi 30% baru untuk kecantikan. So, sesiapa yang ada masalah slip disc, sakit belakang, scoliosis, senggugut dan segala masalah berkaitan kesihatan dalaman wania, uol mmg wajib pakai premium beautiful ni!



Ada orang berhabis beribu-ribu ringgit sebulan untuk buat rawatan untuk sakit-sakit yang dihadapi, contohnya rawatan untuk dapatkan zuriat. Sedangkan dengan PB, uol just invest sekali sahaja dan boleh pakai sampai bila2. Sebab Premium Beautiful juga membantu menyuburkan rahim, menstabilkan hormon dan mengawal berat badan, which is benda-benda ni semua perlu diambil serius jika kita merancang untuk hamil.




Premium Beautiful corset ni jugak akan tolong fix kan masalah dalaman kita dan melancarkan aliran darah dalam tubuh badan kita. Selain tu jugak, premium beautiful akan singkirkan toksin2 dalam badan kita. So tak peliklah kalau lepas pakai PB ni, jerawat semua dah tak berani keluar. 


Badan pon konfem lebih terbentuk cantik. Yang bestnya kurus with detox ni, badan kita takkan rebound balik ke bentuk asal. Kalau kurus dgn diet shj memang ada potensi badan untuk rebound ke bentuk asal kalau kita skip diet. haa..hasilnya, muka kita nampak berseri-seri dan kita akan nampak awet muda jee sebab body kit apon maintain macam anak dara..


MOMMIES BERSALIN CESAREAN


Bengkung moden jugak sangat sesuai dipakai oleh ibu-ibu dalam pantang, termasuk jugak ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan. Untuk kempiskan balik perut dan kemaskan balik badan selepas bersalin memang kene berbengkung. 

Yang best jugak about PB ialah selepas lebih kurang 2 minggu selepas pembedahan, momies dah boleh mula pakai premium beautiful. Ia akan bantu untuk speed up recovery process, luka bersalin cepat sembuh dan rahim pon cepat kecut.



So uol dah tau serba sedikit tentang PB kan. Nak tahu harga PB? Jangan segan-segan contact this number ye 013-5919 520. Harga PB berbeza ikot berat dan size badan kita. So jangan segan-segan whatsapp ye. Nak tanya-tanya saja dulu pon boleh. Tak wajib beli pon. Harga kita boleh bincang.

Atau kalau berminat nak jadi agent pon xde masalah. Peluang bisnes dibuka untuk yang berminat nak buat extra income every month :)

Nak baca lebih lanjut tentang PB boleh baca DISINI

Till then, bubbye!



013-5919 520MUNIRAHYour Premium Beautiful Expert

Monday, April 17, 2017

AGENT PB DIPERLUKAN!!!

 BERITA BAIK UNTUK ANDA SEMUA!

KAMI TEAM PB EXPERT SEDANG MENCARI RAKAN KONGSI YANG SERIUS INGIN MENJANA PENDAPATAN EXTRA!


PELUANG DIBUKA KEPADA YANG BENAR-BENAR SERIUS SAHAJA!




Bulan puasa makin dekat. Lepas puasa nak raya pulak. 2 bulan yg kebiasaannya Premium Beautiful Expert semua x menang tangan nak handle client

Sebab semua orang nak nampak cantik bila raya kot. Maka bersusun lah appoinment Premium Beautiful Agent semua. Jadi, saya nak buka peluang kpd yang berminat nak jadi Agent Premium Beautiful Expert📢📢


Peluang terbuka utk sesiapa sahaja yang nak:


-Siapkan duit raya extra untuk parents, adik-adik dan anak buah-Duit raya tak usik duit gaji-Serius dan komited nak belajar berniaga



Peluang akan ditutup sehingga kuota penuh, sebab kami akan fokus untuk train batch by batch. Kami train sehingga anda expert dalam business Premium Beautiful! 


WhatsApp

013-5919 520



Sunday, April 16, 2017

KANDUNGAN MIN KAFFE



Min Kaffe adalah minuman kopi bergaram buluh yang TERBUKTI dapat mengurangkan risiko penyakit2 kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan migraine.

Kandungan utama Min Kaffe adalah biji kopi robusta dan garam buluh yang di ambil dari air laut di pantai barat Korea, yang mana airnya tidak tercemar.
Garam Buluh ini mengandungi sumber magnesium dan 76mineral lain yg diperlukan oleh tubuh badan kita.

 

CAFFEINE
Berbanding dengan kebanyakan kopi yang berada dipasaran, kandungan kaffein didalam MinKaffe adalah jauh lebih rendah. Sekitar 3% sahaja. Itula sebabnya, pesakit migraine juga boleh mengambil MinKaffe.

GULA
MinKaffe tidak mengandungi gula, sebaliknya menggunakan ASPARTAME sebagai pemanis. Itulah sebabnya MinKaffe selamat untuk pesakit diabetis.

ASPARTAME adalah salah satu daripada artificial sweetener yang paling popular di pasaran. Ianya banyak digunakan dalam makanan terutamanya makanan “DIET”.

Walaupon ada kontroversi mengatakan ASPARTAME boleh memberi “kesan buruk” kepada kesihatan, malangnya setelah test dilakukan secara meluas, sehingga sekarang tiada kesepakatan dicapai utk mengesahkan dakwaan tersebut.

ASPARTAME juga mendapat kelulusan daripada:
·         Food and Drug Administration (FDA)
·         United Nations Food and Agriculture Organization
·         World Health Organization
·         American Heart Association
·         American Dietetic Association


AMARAN: TIDAK SESUAI UNTUK FENILKETONURIK!

Di bahagian belakang stick/sachet MinKaffe ada ditulis MinKaffe tidak sesuai untuk pesakit Phenylketonurics.

Phenylketonurics/phenylketonuria adalah satu keadaan dimana seorang pesakit itu mempunyai kandungan phenylalanine  yg terlalu tinggi didalam darah mereka. Pesakit ini tidak mampu untuk memproses phenylalanine dengan baik.

Jika anda salah seorang dari pesakit phenylketonurics, aspartame boleh menjadi ‘high toxic’ kepada anda kerana aspartame mengandungi aspartic acid dan phenylalanine.
Pengambilan aspartame akan menyebabkan kandungan phenylalanine didalam badan pesakit terus meningkat.

Phenylalanine adalah amino acid penting yang terdapat didalam makanan sumber protein seperti daging, ikan, telur dan produk tenusu.  
Sekiranya anda tidak mengalami alahan terhadap makanan yang disebutkan diatas, boleh dikatakan anda bukanlah pesakit phenylketonurics/phenylketonuria.

MAGNESIUM

Min Kaffe juga kaya dengan elemen surih seperti magnesium, zat besi dan kalsium yang terdapat didalam garam buluh.

Magnesium adalah diperlukan untuk membantu penyerapan kalsium dalam badan.

Selain itu, magnesium juga penting untuk:
- mengawal fungsi otot
- menyokong sistem imunisasi badan
- menstabilkan degupan jantung dan menguatkan tulang
- mengawal paras gula dan kolesterol

Antara tanda-tanda badan kita kekurangan magnesium adalah spt:
- Letih/lesu
- Insomnia
- perubahan degupan jantung
- dsb

So, no wonder lah ramai pengamal Min Kaffe bagi feedback positif berkenaan penyakit diabetis, kolesterol serta tekanan darah tinggi diorang. And ramai jugak yang bagi feedback boleh maintain bertenaga sepanjang hari. It does make sense now!


MUNIRAH
013-591 9520