Monday, November 13, 2017

BB PLUS COLLAGEN MERBAHAYA!

KANDUNGAN UTAMA BB PLUS COLLAGEN


1)Kolagen Ikan Terhidrolisis

BB Plus Collagen menggunakan sumber kolagen dari ikan yang bermutu tinggi dari laut dalam yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang hampir sama dengan kolagen semulajadi yang terdapat dalam badan manusia.

Sumber kolagen ni dihancurkan dan menjalani beberapa proses untuk mendapatkan molekul pada size yang halus dan sedia diserap oleh badan supaya penyerapan lebih berkesan dan meningkatkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.

Apakah Kolagen terbaik dan paling berkesan untuk manusia?
That is sumber collagen dari ikan laut dalam!

Bagaimanapon, kita perlu tahu berapa banyak dos collagen yang diperlukan oleh badan kita sehari supaya tidak berlaku pengambilan collagen yang berlebihan. Kerana collagen yang berlebihan tidak akan diserap oleh badan. Kesudahannya, membazir je makan collagen banyak-banyak tapi takde kesan!

Untuk BB Plus Collagen, kita just perlu bancuh satu packet (5gram) BB Plus dengan 150ml air pada suhu bilik. 1 packet sehari dah mencukupi!


2)Ekstrak Biji Anggur


Biji buah anggur adalah 20x jauh lebih efektif sebagai antioksida berbanding Vitamin E dan 50x ganda efektif berbanding Vitamin C!

Ekstrak biji anggur yang dikeluarkan dari kulit dan biji anggur mengandungi perlindungan oligomeric proanthocyanidins (OPC) yang ketara. OPC membantu mengurangkan ketidakselesaan kulit dan menggalakkan penyembuhan kulit.

Ekstrak biji anggur dibuktikan sebagai anti-oksida yang kuat yang dapat melindungi badan daripada proses penuaan dan pereputan.



3) Vitamin C


Antara kelebihan Vitamin C:

a)Mengatasi selsema. Penganbilan Vitamin C secara konsisten dapat mencegah kita dari terkena selsema. 

b)Bagus untuk kekebalan tubuh. Membina sistem pertahanan badan daripada       serangan virus, bakteria dan radikal bebas.

c)Kesihatan dan kecantikan kulit. Vitamin C membantu menggalakkan         penghasilan kolagen dalam badan dan mengelakkan kerosakan kolagen     semulajadi badan.

d)Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksida yang baik untuk memperbaiki sel badan yang rosak.


4) Jus Bunga Roselle


Jus bunga roselle membantu menguatkan jaringan collagen dalam badan dan melindungi collagen daripada kerosakan. Selain itu, kandungan Vitamin C dan serat yang tinggi di dalam bunga roselle dikatakan mampu bertindak sebagai anti-oksidan dan anti-kanser. 



5) Jus Blackcurrant


Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan dari sinaran UV dan radikal bebas.



6) Serat Epal



Serat epal membantu membersihkan salur usus dan membuang makanan dengan pantas melalui pencernaan. So, minum segalas BB Plus sebelum tidur, bangun pagi boleh terus buang dengan mudah.


Dengan segelas BB Plus Collagen setiap hari, kita akan dapat manfaat untuk kesihatan dan kecantikan kulit sekaligus. Nak kulit cerah, bersih dan bebas jerawat, boleh whatsapp nombor dekat bawah ni untuk order, okay!


MUNIRAH KASIM
013-5919 520


Saturday, November 4, 2017

KEBAIKAN BB PLUS COLLAGEN




KESAN KEKURANGAN KOLAGEN

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Maksudnya collagen adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita.

Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru dan mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan pulak, collagen ni fungsi dia macam kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Secara ringkasnya, kandungan kolagen dalam kulit kita semakin lama semakin berkurang. Kesan dia bila collagen berkurang? Terjadinya proses penuaan kulit. Aging!Ttakde sape yang suka kan bila tengok kulit muka dan badan sendiri nampak makin TUA kan? Lumrahnya begitulah. Huhu.



Kenapa Pilih BB Plus?


BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 



Bagaimana BB Plus Bertindak?


Tiga Mod Tindakan:

1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Sehari perlu minum berapa sachet untuk kesan yang terbaik?


Tak payah banyak-banyak. Hanya 1 paket setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.



Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?


-Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. 


-Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. 

-Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?


Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.


Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?


Banyak review yang diterima tentang BB Plus Collagen dapat membantu kurangkan masalah sakit-sakit sendi seperti lutut. Ni adalah sebab peptida kolagen ikan yang diguna adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.





Munirah
013-5919 520

Sunday, October 29, 2017

7 KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


7 KELEBIHAN LONG GIRDLE PREMIUM BEAUTIFUL YANG ANDA PERLU TAHU:

  • THE ONE AND ONLY seluar dalam yang boleh hantar repair FREE of Charge
  • The best ever seluar dalam especially part kecikkan pinggul, hilangkan paha berlaga, dah berlaga sure jadi gelap kan? Bila gelap jom cerahkan balik dengan pakai PB
  • Mudah untuk ke tandas bila-bila masa
  • Melegakan Senggugut
  • Perapat terbaik untuk MissV wanita
  • Senang nak basuh dan keringkan
  • Anti-bakteria dan tak berbau



7 KELEBIHAN WAIST NIPPER PREMIUM BEAUTIFUL YANG ANDA PERLU TAHU:


  • THE ONE AND ONLY bengkung yang boleh hantar repair FREE of charge
  • The best ever bengkung especially part tetulang. Tetulang PB ni paling mudah lentur, lembut dan tak menyakitkan bila pakai dengan size yang betul.
  • Mudah dipakai sepanjang berpantang mahupun bila-bila masa
  • Posture badan terjaga rapi
  • Pinggang terus hilang inci dalam masa 24jam
  • Senang nak basuh dan keringkan
  • Anti-bakteria dan tak berbau



7 KELEBIHAN LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL YANG ANDA PERLU TAHU:


  • THE ONE AND ONLY bra yang boleh hantar repair FREE of Charge
  • The best ever bra especially part tali bra dia sebab basuh la seribu kali pon, tali bra PB takkan bergulung, berpintal atau kendur
  • Mudah menyusu anak kesayangan bila-bila masa
  • Posture badan terjaga rapi
  • Cup berbentuk piramid yang tak akan tenggelamkan puting
  • Senang nak basuh dan keringkan
  • Anti-bakteria dan tak berbau 



Dapatkan yang terbaik dari kami Premium Beautiful Expert!

Tuesday, October 17, 2017

SOAL JAWAB TENTANG HERBA MAHARANI




Soalan: Apa kandungan/ramuan utama di dalam Herba Maharani?

Jawapan: Herba Maharani mengandungi lebih 20 jenis ramuan tradisional yang berharga seperti :Pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita, Radix Glycyrrhiza Uralensis


Soalan: Apakah FUNGSI dan KELEBIHAN Herba Maharani?

Jawapan: Herba Maharani membantu untuk mengecutkan rahim dengan lebih cepat jika diamalkan semasa dalam pantang selepas bersalin. 

Selain itu, dengan khasiat dari herba traditional yang terkandung dalam Herba Maharani, ia dapat membantu menyuburkan rahim wanita. Jadi Maharani sangat sesuai diamalkan sebagai ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

Herba Maharani juga banyak membantu menyelesaikan masalah-masalah kesihatan wanita seperti senggugut, keputihan, cyst, PCOS, period tak teratur, Fibroid, kelesuan dan macam-macam lagi.

Herba Maharani juga dapat membantu mengeratkan hubungan suami isteri dan memberi kebahagian dalam hubungan suami isteri. 


Soalan: Siapa yang sesuai makan Herba Maharani?

Jawapan: Semua wanita sesuai makan Herba Maharani termasuk yang sudah berkahwin, anak dara, wanita yang nak hamil, wanita dalam pantang selepas bersalin, wanita yang sudah menopous juga yang hampir menopous sangat digalakkan untuk amalkan Herba Maharani.


Soalan: Bolehkah lelaki makan Herba Maharani?

Jawapan: Boleh. Sebab fungsi utama Maharani adalah untuk melancarkan darah. Selain itu jugak, Maharani dapat membantu melegakan lenguh-lenguh badan dan sendi, menghilangkan keletihan serta memberikan tenaga.


Soalan: Adakah Herba Maharani mempunyai status HALAL?

Jawapan: Ya, herba maharani ni memang mendapat pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association - iaitu badan Islam luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM)


Soalan: Adakah Herba Maharani mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)?

Jawapan: Ya, Herba Maharani ni mendapat kelulusan daripada Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran MAL20014419T (ada dipaparkan di kotak pembungkusan)


Soalan: Berapakah Harga Sekotak Herba Maharani?

Jawapan: Harga untuk sekotak Herba Maharani sangat berbaloi iaitu hanya RM98 dan mengandungi 300 biji pil. Sekotak Herba Maharani adalah untuk sebulan kegunaan (1 kitaran haid)


Soalan: Bagaimana cara untuk makan Herba Maharani?

Jawapan: Makan bermula dari hari pertama selepas kering darah period. Mulakan dengan 25biji atau 50 biji pil. Jika terasa "heaty" selepas pengambilan, boleh kurangkan jumlah pil kepada 10-15biji pil. Diambil bersama air suam setiap pagi/malam.


Soalan: Adakah terdapat kesan sampingan dari pengambilan Herba Maharani?

Jawapan: Kesan sampingan atau healing crisis nya adalah berbeza bagi setiap orang. Jika badan terasa panas, pastikan anda minum lebih banyak air masak. Kebiasaannya, healing crisis yang dialami tidak lama.


Soalan: Bagaimana cara untuk order Herba Maharani?

Jawapan: Anda boleh dapatkan daripada mana-mana agent sah Herba Maharani. Hubungi/Whatsapp 013-5919 520. 



Tuesday, August 22, 2017

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL PART 3


Percaya tak, berat CDM Siti Rohana ni sebelum ni 100kg++. Within 7 months, beliau mampu hilangkan 36kg! Sebulan lebih kurang 5kg berat badan beliau menurun! Fuhhh!!

Nak tak Cikgu Murni share apa yang beliau buat untuk dapat berat badan 66kg dalam masa 7 bulan?






Beliau just amalkan 3 benda secara konsisten:
1. Pakai Premium Beautiful Setiap Hari
2. Minum MinKaffe + ShakeMe setiap hari

Untuk yang baru first time dengar tentang Premium Beautiful, dan nak tau Premium Beautiful tu apa, boleh baca dekat SINI okay!

As for MinKaffe and ShakeMe pulak, meh cikgu murni citer sikit. MinKaffe ni sejenis minuman kopi bergaram buluh yang diambil dari laut Korea Selatan.Banyak Khasiat garam buluh ni untuk kesihatan. 

ShakeMe pulak bukan lah supplement kesihatan, tapi sejenis minuman berasaskan soya. Gabungan ShakeMe dengan MinKaffe ni akan bantu buat perut kita rasa kenyang lebih lama. ShakeMe jugak mengandungi fat burner tau. Memang elok lah terus bakar lemak-lemak berlebihan dengan selamat.

Bila perut tahan kenyang lebih lama, tambah pulak dengan pembakaran lemak oleh ShakeMe tu, dan pakai pulak Premium Beautiful untuk bagi bentuk badan yang kemas cantik, hasilnya pon haruslah malatop!

Rahsia terpenting adalah kene KONSISTEN tau! jangan buat seminggu dua terus nak hasil kebaboom pulak. Bawak bersabar. Biar berat badan tu drop slow-slow. Jangan drastik sangat. Kita bukan buat sedut lemak ye :P




Kalau uol nak tengok testimoni-testimoni lain about PB ni, boleh baca dekat entry TESTIMONI PART 1 dan TESTIMONI PART 2.

Kalau uol ada apa-apa nak tanya about PB, jangan segan-segan whatsapp Cikgu Murni ya! Nombornya seperti dibawah ;)


MUNIRAH
013-5919 520




Sunday, August 20, 2017

CARA MUDAH BUAT SIDE INCOME!

Assalamualaikum semua..


Harap semua pembaca blog Cikgu Murni dalam keadaan sihat walafiat selalu :)



Hari ni Cikgu Murni nak cerita topik yang lain sikit dari biasa.. Topik apa? Sila teruskan membaca sampai habis ya.





KENAPA PILIH UNTUK BUAT SIDE INCOME?



Sekarang ni ramai sangat orang pilih untuk buat busines dan generate side income walaupon dah ada kerja hakiki sebagai cikgu, nurse, polis, penjawat awam, eksekutif dan lailn-lain lagi. Bila dikaji, sebab utama kebanyak dari kita ni mula berbisnes adalah:



1) Nak tutup hutang-hutang yang ada. Contohnya hutang belajar (PTPTN,MARA, etc), hutang kereta.



2) Nak ada saving peribadi. Yes, siapa taknak ada saving peribadi kan? Untuk kegunaan hari tua kita jugak.



Yang lain-lainnya nak buat saving untuk pendidikan anak-anak, nak travel dengan famili, nak bawak mak ayah menunaikan umrah etc. 





BUSINESS WITH TOP LEADERS CIRCLE


Secara peribadinya, kenapa Cikgu Murni pilih untuk berniaga bersama Top Leaders Circle (TLC):

1) Founder TLC sendiri adalah seorang ICON SOHONITA MALAYSIA
Suami beliau pulak adalah seorang Webmaster!
Jadinya Cikgu Murni buat kesimpulan awal yang mana-mana ahli TLC dibawah bimbingan beliau konfem perform gila every month!

2) Produk Menang Award Superbrand! 
Cikgu Murni taknak pening-pening fikir nak jual produk apa. So Cikgu Murni decide nak jual je produk yang memang dah dikenali ramai dan bertahan lama dekat pasaran. Alhamdulillah, PB dah berada dekat pasaran selama 20tahun dan masih mendapat permintaan yang tinggi! Even Cikgu Murni sendiri pernah dapat sorang client yang dah pakai PB selama 15tahun!

3) Silibus business disediakan
Ingat budak sekolah je ke ada silibus nak kene belajar. Dalam berbisnes pon sama jugak tau. Mentor dah sediakan siap2 silibus apa nak kene khatam, tinggal kita nak buat dengan taknak jer!

3) Bimbingan berterusan daripada Mentor!
Cikgu Murni sejenis yang hangat-hangat tahi ayam jugak sebenarnya. Sebelum ni pernah buat maca-macam bisnes dah. Tapi tak lama pon. Tapi bila bisnes dengan TLC ni, mentor memang guide satu-satu, sampai kita tak sempat nak rasa nak give up! 



So kalau kita ni sejenis yang nak berniaga, nak ubah ekonomi sendiri, tapi risau kecundang di tengah jalan, cari la busines yang ada mentor. Jangan main hentam buat sendiri. Bukan tak boleh berjaya kalau try and error sendiri. Boleh je,cuma lambat sikit la compare to orang-orang yang jalannya ditunjukkan arah. Paham ke? hehe..


Takmau cakap banyak lagi dah, meh Cikgu Murni nak belanja payslip income adik beradik TLC yang awesome, berkat tunjuk ajar mentor-mentor yang hebat!






Cikgu Murni belanja ni jela dulu ye..Nak tengok lagi, kene tunggu next entry. Itu pon kalau Cikgu Murni ada kerajinan ye. hehe... Cuma nak bagitau, tak mustahil pon untuk buat income extra 4 angka sebulan macam diorang ni.

Ohh, lupa nak bagitau. Pay slip ni laku tau kalau nak guna untuk buat loan rumah ke ;)

TAK ADA BASIC MENIAGA?


Kebanyakan yang buat biz dengan TLC ni, memang asalnya takde basic meniaga pon. Tapi bila diasah dan diajar oleh master trainers kami, senang-senang je boleh buat income gemuk macam ni!

Business dengan TLC ni senang je. Asalkan ada kerajinan, ada kesanggupan untuk belajar dan diajar. Tu je. 

Rasanya tu jela dulu yang Cikgu Murni nak share hari ni. Kalau uols ada teringin nak berbisnes dengan TLC ni, jangan segan-segan contact Cikgu Murni ye. Cikgu Murni pon tak sabar nak share ilmu biz yang cikgu Murni ada dengan uols!

Boleh whatsapp Cikgu Murni dekat nombor ni ye:


013-591 9520
CIKGU MURNI

Thursday, August 3, 2017

PAKAI PB DAN PELUANG MENANG BMW 318i

Assalamualaikum & Hai semuaa!!

Hari ni Cikgu Murni ada good news yang cikgu Murni nak share dengan u all..
Nak tau apa dia? Taknak cakap banyak, awak-awak baca je la ye dekat bawah ni...


Sahajidah HaiO Marketing (SHOM) nak belanja hadiah mewah dekat insan-insan bertuah. Siapakah insan yang bertuah itu? Boleh jadi ahli keluarga kita. Mungkin jugak kawan-kawan kita. Atau mungkin jugak kita sendiri, Cikgu Murni dan awak yang tengah membaca ni..Sape tau kan..


Nak tau apa hadiah mewah dan branded yang dimaksudkan?

Ni dia...



1. BMW 318i
2. FREE TRIP ke KOREA bulan January 2018
3. Product Apple
4. Samsung
5. Phone Huawei paling latest
6. Bag Chanel
7. Bag LV

Best nya orang nak bagi banyak barang FREE kan?

Nak tak? Try la.. Mana tau ada rezeki awak bawak balik BMW kan?
tak pun, dapat bag LV pon dah syukur sangat dah. Sekarang ni ada ke bag LV yang harga kurang 5k?huhu

Jom grab peluang ni.

Peluang ni terbuka untuik sesiapa sahaja yang berniaga bersama TLC tau..Haaa..bisnes dengan TLC ni bukan saja dapat ilmu biz FREE tentang cara-cara nak generate income 4-5 angka sebulan, tetapi SHOM sendiri banyak bagi ganjaran hebat tau untuk usahawan-usahawan semua. 

Salah satunya ni lah..Grand prize sampai nak bagi BMW tu..Fuhhh.. takleh nak bayang lah perasaan sape yang berjaya bawak balik kereta ni nanti. Kalau Cikgu Murni lah, rasanya mau tak tidur malam tuh pikir mana nak park tuh..hahaha

So sesiapa yang nak grab peluang ni, cepat-cepat 'book' tiket u all tauu!



Whatsapp je Cikgu Murni 

013-5919 520