Monday, August 6, 2018

GARAM BULUH (BAMBOO SALT) PREMIER DRINK

Garam Buluh.

Ada yang sampai melabelkan garam buluh sebagai penyelamat dunia. Nak tau kenapa kena sabar dan baca sampai habis.

Sebelum tu, jum Cikgu Murni share sikit kenapa dia dipanggil garam buluh.



Apa itu Garam Buluh (GB)?

Garam Buluh Hai O dihasilkan menggunakan garam yang diambil dari air laut di Pantai Barat Korea (air laut yang bersih dan tak tercemar) dan dijemur di bawah matahari untuk menghasilkan garam yang semulajadi dan 100% organik.

Garam tadi kemudian dimasukkan kedalam buluh yang berusia 3 tahun, ditutup dengan tanah liat, dimasukkan kedalam relau bagas dan dibakar mengguna kayu pokok pine. Buluh tadi dibakar sehingga menjadi serbuk dan ketulan garam mula terbentuk.

Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.


Apa yang hebat sangat dengan Garam Buluh ni?

Rakyat Malaysia tak boleh lari dari terkait dengan macam-macam masalah kesihatan. Antara yang femes, masalah darah tinggi, gout, jantung, kencing manis dan banyak lagi. And yess, few days back, Cikgu Murni dengar dekat radio yang Malaysia duduk pada tangga pertama bilangan rakyat paling ramai ada penyakit kencing manis di Asia, dan negara kedua tertinggi selepas Arab Saudi kalau tak silap. Diabetes!

Benda yang kita kena tahu dulu, mana datang penyakit-penyakit ni? Apa punca penyakit ni datang dalam badan kita?


2 punca utama yang Cikgu Murni nak share kat sini:

1. Kandungan asid yang terlalu tinggi dalam badan.

Mana datang asid-asid ni? Dari makanan yang kita makan setiap hari. Dia boleh jugak datang dari produk-produk penjagaan diri yang kita duk guna seharian. Contohnya, sabun mandi, syampu, losyen, dan skincare. Semua tu mengandungi bahan kimia dan asid yang boleh masuk dalam badan kita melalui liang-liang roma. Tu yang menyebabkan asid berkumpul dalam badan kita.

2. Kurang Zat Mineral 

Badan kita perlukan zat mineral supaya penyerapan vitamin lebih berkesan. Kalau kurang zat mineral, makanlah vitamin apa pon, dia tak boleh serap masuk dalam badan.


FUNGSI UTAMA GB:

1. Neutralkan asid dalam badan
2. Neutralkan bahan kimia dalam badan
3. Buang toksin dalam badan
4. Buang lemak
5. Bantu serap vitamin
6. Beri tenaga
7. Anti oksida

Apa kaitan penyakit-penyakit dekat atas dengan fungsi Garam Buluh?

Sebagai contoh, kenapa penting untuk buang asid dalam badan? Bila asid dalam badan tinggi, gula tak dapat diserap dengan baik oleh badan. Badan kita perlukan gula untuk dapat tenaga. 

Tapi bila gula tak dapat diserap dengan baik, akan berlaku lambakan gula dalam badan. Dari situlah berlakunya kencing manis.

Dengan garam buluh, asid akan dibuang. Gula akan diserap mana yang diperlukan oleh badan sahaja. Selebihnya akan dibuang.


Antara penyakit-penyakit lain yang kita boleh cuba ikhtiarkan penyembuhan denga garam buluh adalah seperti berikut:

- Buasir
- Gout
- Batu karang
- Resdung
- Jerawat
- Darah tinggi
- Kanser
- Gastrik
- Asthma
- Sembelit
- Kencing manis
- Kolesterol tinggi
- Kuruskan badan
- Migrain
- Masalah keguguran rambut
-Masalah organ seperti jantung, buang pinggan, paru-paru dan hati
- Penyakit kulit seperti kurap, kayap, kudis buta
- Sesuai untuk rendaman kaki untuk membersihkan darah, membuang toksin dan awet muda.

Garam organik ini dapat membantu menyingkirkan toksin-toksin yang ada dalam badan supaya kita terhindar dari penyakit-penyakit berbahaya.

Walaupun kita amalkan minum garam buluh, kita diingatkan untuk teruskan makan ubat hospital/klinik macam biasa, seperti yang disarankan oleh doktor.

Ada yang tanya, kalau ada darah tinggi tak bahaya ke minum air garam buluh ni? Jawapannya tak bahaya pon. Sebab kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah dan tak mempengaruhi tekanan darah pon. Manakala kandugan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki tahap kesihatan badan.

Namun, rasa garam buluh ni tak begitu sedap. Kalau nak bagi rasa dia sedap ditekak sikit, boleh ikot tips ni.

Bancuh sepaket garam buluh Hai O dengan secawan air sejuk, dan perahkan sedikit lemon. InsyaAllah lebih sedap diminum.

Garam buluh sesuai untuk menggantikan garam biasa dalam makanan kita kerana unsur alkali yang terdapat dalam garam buluh mampu meneutralkan kandungan asid dalam badan kita. Malah ia sangat baik dan mujarab untuk mencegah kanser.


Apa beza garam biasa dengan garam buluh?


Keberkesanan Garam Buluh Hai O

  • -Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).

  • -Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.

  • -Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.

  • -Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.

  • -Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.

  • -Meningkatkan daya pemulihan badan.


Last sekali, meh lah nak belanja sikit testimoni garam buluh Hai O.




Tak rugi kita cuba tukar garam biasa dalam masakan kepada garam buluh dan amalkan meminum garam buluh setiap hari. 

Untuk pesakit kencing manis, cuba amalkan minum selama 7 hari, konfem paras gula anda turun.

Sekotak ada 40sachet
Harga Sekotak Garam Buluh RM149

Whatsapp untuk order
013-5919520




Wednesday, August 1, 2018

KELEBIHAN AIR KURUS SHAKE ME



Makin ramai berebut nak minum air kurus Shake Me lepas tengok real testimoni pasal Shake Me ni. Yang belom tengok lagi, boleh intai dekat SINI okayy! 

Mungkin ada yang belom tahu lagi apa kelebihan air kurus Shake Me atau minuman protein soya shake me ni kan, sampai ada yang drop 2kilo sehari sampai 10 kilo sebulan kan. Jom Cikgu Murni share dengan korang info pasal Shake Me.





Shake Me sebenarnya minuman protein yang menggabungkan protein dari pelbagai sumber termasuk kacang soya, oat dan whey. Supaya badan kita mendapat nutrisi lengkap dan berkhasiat. Minum Shake Me jugak boleh membantu memulihkan sel termasuk otot, tissue,rambut, kulit dan kuku

Untuk orang yang mengamalkan diet, kalau tak diikuti dengan senaman, normally otot-otot badan mereka akan merosot. So,pegambilan makanan yang tinggi protein selepas bersenam sangat digalakkan supaya otot dapat menyerap nutrisi dan digunakan untuk memperbaiki otot-otot yang hilang akibat diet.

Kalau tanpa senaman dan makanan tinggi protein, kita mungkin nampak kurus, tapi bukan bugar dan langsing.

Shake Me jugak membantu membina antibodi, enzim dan hormon yang diperlukan untuk tindakbalas metabolisme. Bila usia kita makin bertambah, metabolisme biasanya akan menurun, sama macam otot badan jugak. Salah satu cara nak tingkatkan metabolisme badan dengan amalkan minum Shake Me setiap hari. 

Shake Me ni mampu merangsang tumbesaran bakteria baik, untuk kesihatan usus kita.  


Untuk orang yang nak kawal berat badan, sangat disyorkan untuk mengganti sarapan pagi dan makan malam dengan Shake Me. Sebab Shake Me ni memang pengganti makanan yang berkesan sebabnya dia mengandungi L-Carnitine yang membantu menghasilkan tenaga untuk badan kita berkerja sepanjang hari.

Shake Me ni sejenis makanan tinggi protein yang mengekalkan nisbah otot dan lemak yang sihat untuk badan kita. Bila kita diet, yang sepatutnya dibakar dan berkurangan adalah lemak, bukannya otot. So, air kurus yang tinggi protein ni akan membantu meningkatkan metabolisme badan membakar lemak dengan lebih berkesan. 

Minum Shake Me akan buat kita rasa kenyang lebih lama. Kandungan dia yang menggabungkan makanan tinggi protein dengan kaya serat buatkan selera makan kita berkurang sebab perut rasa penuh je kan. So memang recommended untuk orang yang memang aim nak turunkan berat badan.

Yang uniknya lagi bila Shake Me ni mengandungi 100% garam buluh yang diimport dari Korea. Garam buluh memang kaya denga pelbagai mineral dan elemen mikro seperti Kalium, Magnesium dan Kalsium. Khasiat garam buluh sendiri je dah banyak untuk badan kita. Antaranya, ia bagus untuk nyahkan toksin dari badan. 

Mengandungi isoflavones. Pernah dengar tak apa manfaat isoflavones untuk kesihatan?

1. Mengurangkan gejala menopause

2. Mengurangkan risiko serangan jantung.

3. Meningkatkan kesihatan tulang.

4. Mengurangkan risiko kanser. Isoflavones dapat ditemui pada banyak makanandan sumber terbaiknya adalah kacang soya.

5. Isoflavones adalah antioksidan. Kajian menunjukkan kekuatan antioksidan isoflavones adalah setara dengan antioksidan yang terkenal dari Vit E. Kekuatan antioksidan ini dapat mengurangkan risiko kanser untuk jangka panjang denganmencegah kerosakan DNA.

KENAPA PILIH SHAKE ME?


1. Ia lebih istimewa dari minuman protein biasa.

2. Kaya protein dan serat makanan.

3. Minuman berkhasiat yang lengkap - mengandungi kesemua 9 amino asid yang diperlukan oleh badan.

4. Dirumus dengan pelbagai sumber protein untuk nutrisi yang lengkap.

5. Diperkaya dengan vitamin dan mineral

6. Kaya denga vitamin B12 dan Vitamin C.

7. SUmber yang kaya dengan Kalsium dan Magnesium.

8. Menggalakkan usus yang sihat.

9. Menggalakkan penghasilan tenaga untuk kecergasan berpanjangan.

10. Dirumus tanpa bahan yang diubah suai secara genetik.

11. Mudah disediakan.

12. Tekstur yang halus, licin dengan rasa yang lazat.

13. Hanya 90kalori dalam setiap hidangan.

14. Tanpa Kolesterol.

15. Tanpa pengawet.

16. Tanpa gula tambahan.

17. Rendah lemak.

18. Tanpa pewarna tiruan.


Betapa banyak kelebihan yang ada pada Shake Me kan. Bukan minuman semata-mata untuk kuruskan badan, tapi dalam masa yang sama membantu meningkatkan kualiti dan kesihatan badan kita jugak. So takdelah kita sewenang-wenangnya membahayakan badan kita semata-mata nak kurus kan.


Tuesday, July 31, 2018

TESTIMONI AIR KURUS SHAKE ME



SHAKE ME.

Minuman protein soya yang mengikis lemak-lemak jahat dalam badan kita. Kenapa perlu minum minuman protein? Supaya dapat bina balik otot-otot badan yang hilang disebabkan diet.

Majoriti yang consisten minum Shake Me ni ikot aturan yang dicadangkan boleh hilang 2kg dalam masa sehari.

Ada yang hilang 10kg dalam masa sebulan

Jom tengok real testimoni ni.


Separuh berat badan hilang! Takde rahsia-rahsia. Kak Ana ni amalkan minum Shake Me campur dengan Min Kaffe je. Lepastu amalkan cara pemakanan yang disarankan. Nanti Cikgu Murni share cara pemakanan yang betul untuk membantu turunkan berat badan dengan lebih mudah.

Starting minum Shake Me ni, Kak Ana drop 2kg dalam masa sehari! Memang amazing sungguh. Tak senang kot nak drop 2kilo sehari. Kalau hilang 500gm sehari pon kita dah happy lompat bintang dah kan. Ni kan pulak terus hilang 2 kg sehari. Hanya dengan minum Shake Me campur Min Kaffe je. 



Tak perlu berlapar pon. Hanya dengan minum Shake Me yang sedap ni, boleh drop kilo dengan senang. Tu yang dalam sebulan, Kak Ana terus hilang 10kg!


Selepas 5 bulan, turun 21kg pulak. yeayyyy!


Kak Ana yang dulu bukan lah yang sekarang. Penangan amalkan Shake Me + Min Kaffe. 



Ni pulak testimoni mak anak dua. Musim raya hari tu, dalam pada duk attend open house sana sini, Kak Fifi ni boleh pulak drop 3kilo dalam seminggu! So betul la Minum Shake Me ni membantu meningkatkan metabolisme badan dan membakar lemak dengan lebih berkesan. 


Fresh from oven! Kak Aisyah
Ibu anak dua.

Sebelum ni berat Kak Aisyah cecah 71kg. Dia jadi lebih sado dari suami.
Tapi suami Kak Aisyah tak kisah. Tu yang maintain senyum je walau berat macam mana pun isteri.


Tapi, yang membawa badan la yang rasa tak selesa. Bayangkan, kita pikul setiap hari 10 kilo kampit beras? Mesti tak larat kan. Macam tu la jugak Kak Aisyah. Rasa terbeban dengan berat badan berlebihan.


Bila timbul kesedaran untuk jaga badan, Kak Aisyah mula jaga lifestyle.
Makan ikut keperluan. Dan yang paling mudah, minum air kurus setiap pagi dan malam.
Sebulan boleh turun 5kilo. Bayangkan. Bestnya turun 5 kilo kan.


Untuk yang ada impian nak turunkan berat badan dengan cara selamat, jom gantikan makanan anda dengan #SHAKEME minuman protein yang bantu tukar kalori jadi tenaga. Ada bajet lebih sikit nanti, boleh touch up badan jadi hour glass dengan Premium Beautiful Corset pulak.

Cikgu Murni share kan sekali cara pemakanan yang betul untuk uol yang sentiasa terpaksa renew azam baru setiap tahun ;)


Gantikan sarapan pagi uol dengan 2 sachet Shake Me




Ni untuk makan tengah hari






Ni tips untuk makan malam


 




Sekotak Shake Me ada 20 sachet.

Harga sekotak RM111. 



Nak grab Shake Me dengan pakej jimat tak?

Beli 3 dapat FREE 1 kotak!


Apa lagi, ajak la kawan-kawan share sekali. Jimat RM111 tau!

Dan offer ni mungkin berakhir malam ni, 31/7/2018, sebelum jam 12 tgh malam.


Whatsapp terus untuk order

013-5919520

Monday, February 5, 2018

EZICLEAN 3 BERADIK AGENT KELANTAN


PEMBANTU RUMAH PALING MURAH DAN CEKAP UNTUK KERJA-KERJA MENCUCI!



Pernah dengan tentang pencuci pekat Eziclean tak? 

Haa, kalau belum pernah dengar, meh nak kenalkan. 3 beradik ni terdiri daripada:

1. Eziclean Laundry
2. Eziclean Dishwash
3. Eziclean Floor & Toilet

 


1. Eziclean Laundry


Serbuk pencuci pekat Eziclean dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik dan mesra alam. Ia mengandungi pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. Produk ini mempunyai natrium tripolifosfat, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya. 




Apakah keistimewaan serbuk pencuci pekat Eziclean?

Ia dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. 


Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda atau buih?
Serbuk pencuci pekat Eziclean tidak mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda. Di samping itu, ia kurang berbuih.




Apakah bau serbuk pencuci pekat Eziclean?

Bau haruman bunga-bungaan.




Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik?
Ya, serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian supaya kekal kelihatan cerah dan baru.


KELEBIHAN SERBUK PENCUCI PEKAT EZICLEAN LAUNDRY

  • Rumusan Dwi-enzim: Amat berkesan untuk menyingkirkan kotoran yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya.


  • Formula anti-bakteria: Mencegah bau busuk dan menyahkuman serta menjadikan kain dan pakaian berbau segar dan bersih.


  • Formula anti-karat: Melindungi mesin pembasuh dan pakaian.


  • Rumusan kurang buih: Memudahkan pembasuhan dan menjimatkan masa dan air.


  • Rumusan tanpa klorin: Sesuai untuk fabrik tiruan dan bahan celupan (tidak disyorkan untuk kain sutera).


CARA PENGGUNAAN EZICLEAN LAUNDRY:

Mesin pencuci:
Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g).
Sekiranya kuantiti cucian banyak, keperluan serbuk pencuci adalah 1 1/2 sudu (30g).


Cucian tangan:
Sekiranya kuantiti cucian sedikit, keperluan serbuk pencuci adalah 2/3 sudu (15g).
Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g).


2. EZICLEAN DISHWASH


Pencuci pinggan pekat Eziclean mengandungi campuran bahan terbiodegradasi dan ramuan aktif yang lain. Ia berkesan untuk mencuci pinggan mangkuk dan perkakas dapur. Produk ini sangat pekat dan penggunaannya berekonomi. Ia merupakan formulasi istimewa yang memudahkan pembilasan dan memelihara kelembutan tangan.


Apakah ciri-ciri utama bagi pencuci pinggan pekat Eziclean?

Ia mengandungi campuran bahan terbiodegradasi dan ramuan aktif yang lain di samping berkesan untuk mencuci pinggan mangkuk dan perkakas dapur.



Adakah ia berharga mahal?

Tidak, ia sangat berekonomi kerana ia pekat.



Adakah pencuci pinggan pekat Eziclean memelihara kelembutan tangan dan senang dibilas selepas menggunakannya?

Ya, ia memelihara kelembutan tangan dan diformulasikan khas untuk senang dibilas.




KELEBIHAN EZICLEAN DISHWASH

  • Berkesan untuk mencuci pinggan mangkuk dan perkakas dapur.

  • Menjadikan pinggan mangkuk bersih dan bersinar-sinar.

  • Keseimbangan pH yang memelihara kelembutan tangan.

  • Haruman ekstrak lemon yang menyegarkan.


CARA PENGGUNAAN EZICLEAN DISHWASH

Gunakan botol pencuci pinggan pekat untuk melarutkan sebahagian pencuci pekat dengan 2 bahagian air untuk menghasilkan campuran yang menjimatkan. Namun, anda boleh melarutkan lagi mengikut pilihan anda. Cuci pinggan mangkuk anda dengan span pencuci dan bilas dengan air.



3. EZICLEAN TOILET & FLOOR

Pencuci tandas dan lantai Eziclean adalah bersifat alkali, tidak beracun, dapat menghindarkan serangga-serangga perosak dan menjimatkan kos. Ia mempunyai keharuman yang menyegarkan.


Apakah keistimewaan pencuci tandas dan lantai Eziclean berbanding dengan produk-produk di pasaran?

Ia adalah formula beralkali dari USA, di mana ia selamat untuk membasmi kuman dan bakteria yang berbahaya. 



Adakah produk ini bebas daripada membilas?

Ya, produk ini bebas daripada membilas. Justeru itu, ia menjimatkan masa dan tenaga di samping berekonomi kerana ia sangat pekat.



Adakah bau pencuci tandas dan lantai Eziclean ini boleh diterima?

Ya, ia meninggalkan keharuman yang menyegarkan selepas menggunakannya.



KELEBIHAN EZICLEAN FLOOR & TOILET

Bersifat alkali, tidak beracun, dapat menghindarkan serangga-serangga perosak dan menjimatkan kos. Ia mempunyai keharuman yang menyegarkan.


CARA PENGGUNAAN EZICLEAN FLOOR & TOILET

Cucian tandas:
Picitkan Pencuci Tandas & Lantai Eziclean ke sekeliling mangkuk tandas dan biarkan selama 5 minit sebelum dicuci dengan air. Picit ke sekeliling untuk tujuan bilik tandas keharuman.

Cucian lantai:

Campurkan 1 hingga 2 penutup Eziclean dengan 4 liter air untuk mengelap lantai. Tidak perlu dibilas dengan air.

Lain-lain:
Campurkan sukatan ke dalam air untuk mencuci perkakas-perkakas rumah dan pejabat.



TESTIMONI EZICLEAN




  
 










Paling saya suka dengan sabun Eziclean ni sebab formulasi dia yang tak banyak buih. Senang nak bilas. Tak payah bilas banyak kali,jimat air dan jimat tenaga sekali.

Walaupon tak banyak buih, tapi sangat power untuk tanggalkan kotoran. Tak payah penat-penat nak sental beria sangat kan. Heee.. Mak cik suko!


UNTUK ORDER!

Sila whatsapp ke nombor berikut:

013-5919520